Homo’s en lesbo’s nemen huwelijk serieuzer dan hetero’s

door Waslijn.com • 10 augustus, 2008 • Geen reacties

Op Holebi.info las ik dat van de afgesloten holebi partnerschappen er minder dan 250 zijn geëindigd in een echtscheiding. Dit betekent dat er slechts 1% van de homo en lesbo koppels die een Brits homohuwelijk zijn aangegaan, scheiden.


Tussen het moment dat het holebi burgerlijk partnerschap van kracht ging in december 2005 en december 2007 zijn er in Engeland en Wales 24629 homohuwelijken afgesloten. Ze kunnen pas na een jaar een echtscheiding aanvragen. Tot nu hebben 245 holebi koppels deze scheiding aangevraagd. 108 van hen zijn reeds definitief gescheiden. Eén holebi partnerschap werd geannuleerd en 3 holebi koppels trokken hun aanvraag terug in.
In deze echtscheidingen zijn er ook enkele inbegrepen die voltrokken zijn in het buitenland. Dit betekent dat slechts een heel klein aantal van de homo en lesbi koppels scheiden. Homo’s en lesbiennes blijken hun partnerschap heel serieus te nemen. We kunnen hier gerust spreken van stabiele relaties.

Wanneer we het totaal aantal huwelijken bekijken, hetero huwelijken en holebi partnerschappen, zien we dat 45% eindigt in een echtscheiding. De helft van deze echtscheidingen gebeuren vooraleer het koppel 10 jaar gehuwd is. Dit zijn bijna allemaal heterokoppels. In 2006 waren er bijvoorbeeld 275.140 huwelijken en 141.750 echtscheidingen.

Categorie Gezond & Wel Van alles en nog wat
Meer Leesvoer

Geen Reacties