Een fantastische bedrijfscultuur creëren

Ons werk is toch een van de belangrijkste aspecten van ons leven. We besteden waarschijnlijk zo’n veertig uur per week aan onze baan en tegenwoordig werken we tot ons 67ste. De kwaliteit van onze baan heeft dus een grote invloed op de kwaliteit van ons levensgeluk. We willen dus een leuke baan waar we werk doen waar we plezier in hebben. Maar niet alleen het werk zelf is belangrijk voor plezierig werken, ook de mensen om ons heen zijn belangrijk. Een gezellige werksfeer met collega’s waarmee je het naar je zin hebt is belangrijk. Helaas is het zo dat er best wat bedrijven zijn waar er veel conflict is en werknemers en werkgevers op gespannen voet staan met elkaar. Dit zorgt niet alleen voor een slechte werksfeer maar ook voor slechtere resultaten en minder inkomsten. In dit artikel bespreken we tips voor het creëren van een fantastische bedrijfscultuur.

Duidelijke doelen en ‘skin in the game’

Een goede bedrijfscultuur begint met een gezamenlijk doel. Je wilt dat de werknemers staan achter de visie en doelstellingen van het bedrijf. Met ‘skin in the game’ bedoelen we dat je wilt dat werknemers er belang bij hebben dat het bedrijf succesvol is. Grote bedrijven doen dit bijvoorbeeld door aandelen in het bedrijf aan te bieden. Dit is voor kleinere bedrijfjes natuurlijk geen mogelijkheid maar je kunt bijvoorbeeld wel een beloonstructuur instellen voor werknemers. Op deze manier krijgen werknemers bijvoorbeeld een bonus wanneer het bedrijf goed presteert.

Bedrijfsborrels en feesten

Natuurlijk wil je tijdens werkuren een professionele sfeer aanhouden. Maar wanneer je zo veel tijd met elkaar doorbrengt word je ook een soort van familie. Om een gezellige sfeer aan te houden is het daarom belangrijk dat je nu en dan ook evenementen organiseert voor de gezelligheid, die niet direct met werk te maken hebben. Veel bedrijven in Nederland houden bijvoorbeeld de vrijdagmiddagborrel aan. Dit is een goed moment aan het einde van de week om samen te komen en gezellig een drankje te drinken. Buiten een wekelijkse borrel is het ook leuk om nu en dan een bedrijfsfeest te organiseren. Je kunt zelf iets bedenken als bedrijf maar er zijn ook bedrijven zoals Fundustry.nl die al het werk uit handen nemen. Natuurlijk moeten er momenteel wel maatregelen getroffen worden om een dergelijk bedrijfsfeest veilig te maken met betrekking tot de wereldwijde pandemie. Een bedrijfsuitje waar je iets leuks gaat doen met iedereen kan ook een fantastische manier zijn om een band tussen de werknemers te creëren.

RubenWaslijn
RubenWaslijn
Ruben heeft een brede interesse, wat precies datgene is waardoor hij bij Waslijn.com is gaan schrijven. Hoofdzakelijk tikt hij echter artikelen over ondernemerschap en trends.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!