Tips voor beginnende motorrijders

Je hebt besloten om te gaan motorrijden. Misschien heb je op vakantie een scooter gehuurd en met verassend veel plezier rondgereden, of misschien heb je altijd al de droom gehad om te leren motorrijden. Wanneer je besluit om te gaan motorrijden is er natuurlijk wel veel te regelen eerst. In dit artikel bespreken we tips voor de beginnende motorrijders. We hebben het bijvoorbeeld over het halen van je motorrijbewijs, het aanschaffen van een eerste motor en ook over tips voor veiligheid op de weg.

Motorrijbewijs halen

Voordat je zomaar met je eigen motor de weg op kunt moet je natuurlijk eerst je motorrijbewijs halen. Net zoals bij een autorijbewijs is er een theorie-examen en een praktijkexamen dat je zult moeten halen. Daarnaast is voor een motorrijbewijs ook een gezondheidsverklaring nodig. Het CBR checkt dat je lichamelijk en geestelijk gezond genoeg bent om veilig de weg op te gaan. Voordat je het praktijkexamen doet moet je eerst de gezondheidsverklaring zelf invullen en inleveren bij het CBR. Om te leren motorrijden kun je zelf een rijschool uitkiezen. Bij het vergelijken van motorrijscholen is het belangrijk niet alleen te letten op de prijs maar ook op het slagingspercentage.

Een eigen motor kopen

Wanneer je eenmaal je motorrijbewijs hebt gehaald wil je natuurlijk graag de weg op. Maar voordat dat mogelijk is heb je eerst een eigen motor nodig. Voor veel beginnende motorrijders is het voordelig om niet meteen een hele dure motor nieuw te kopen maar te kiezen voor een tweedehands motor. Er zijn online veel aanbieders waar je een tweedehands motor kunt kopen. Zorg er wel voor dat je voor je motor een motorverzekering afsluit. Je kunt gemakkelijk online je motorverzekering vergelijken.

De weg op

Met je motor de weg op is natuurlijk het leukste wat er is. Maar je zult wel echt altijd moeten opletten dat je ook veilig de weg op gaat. Zorg dat je een beschermend motorpak hebt en doe natuurlijk ook altijd je helm op. Het belangrijkste is weggedrag. Houd je aan de maximale snelheid en ga niet in een file tussen alle auto’s doorrijden. Er hoeft maar een auto op het verkeerde moment te ritsen en je komt in een ongeluk terecht.

Motor roadtrip

Misschien wel het leukste aan motorrijden is rijden in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige kronkelende wegen door de Italiaanse Alpen. Als je in het buitenland gaat motorrijden let dan wel op dat je motor ook in het buitenland verzekert is.

RubenWaslijn
RubenWaslijn
Ruben heeft een brede interesse, wat precies datgene is waardoor hij bij Waslijn.com is gaan schrijven. Hoofdzakelijk tikt hij echter artikelen over ondernemerschap en trends.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!