Afval

Afval, we hebben er allemaal iedere dag wel mee te maken. Vaak gooien we ongemerkt ons afval in de bak zonder erbij na te denken wat er daarna mee gaat gebeuren. In Nederland hebben we allerlei manieren van afvalscheiding waardoor het uiteindelijk in veel gevallen hergebruikt kan worden. We worden ons steeds meer bewust van de mogelijkheden van afvalscheiding. Op steeds meer plaatsen komen er ook mogelijkheden om afval te scheiden. Afval is onder te verdelen in diverse soorten. We maken onder andere onderscheid in restafval, papier en karton, glas, groenafval en plastic. We doen er alles aan om zo weinig mogelijk afval in het milieu te laten belanden. De laatste jaren zijn er steeds meer verschillende afvalcontainers in omloop gekomen. Hierdoor is het percentage van ons afval wat gerecycleerd wordt enorm gegroeid. Er blijft echter nog steeds een enorme hoeveelheid afval over wat op de vuilstort beland. De komende jaren zal er steeds meer aandacht komen voor het verantwoord scheiden van afval.

Verwerking van afval

Het consumentenafval is maar een klein percentage van het totale afval wat in omloop is. De bouw en fabrieken zijn een veel grotere producent van afval. Ook bij de bedrijven in ons land wordt er van alles gedaan om het afval op een milieuvriendelijke manier te verwerken. In ons land heeft dat geresulteerd in een flinke afname van het afval dat zomaar op de vuilstort terechtkomt. Niet in alle landen is dit zo geregeld. Er zijn landen in Europa waar vrijwel al het afval op de vuilstort terecht komt. Wie kent het niet de beelden van warme landen waar de vuilnis ongescheiden in de straten ligt. Veel consumenten en ook bedrijven besluiten voor hun grof vuil een vuilcontainer te huren.

Afval de komende jaren

De afvalbak zal de komende jaren een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Zowel de consument maar ook de bedrijven zullen steeds maar met de afvalproblematiek bezig moeten zijn. De afvalberg, de plastic soep en nog veel meer van dit soort milieuproblemen zullen moeten worden teruggedrongen. Niet alleen thuis zal er steeds meer afval gescheiden gaan worden. Ook in de buurt van winkelcentra, sportvelden en andere openbare gelegenheden zullen meerdere afvalbakken staan. Op deze manier kunnen we ook als we onderweg zijn een bijdrage leveren aan een beter milieu. Bedrijven zullen ook steeds nieuwe manieren moeten gaan vinden om afval te scheiden. Ook op kantoren zullen er verschillende afvalbakken komen te staan. Bouwbedrijven en fabrieken zullen ook hun afval volgens de regelgeving af moeten voeren en laten verwerken.

RubenWaslijn
RubenWaslijn
Ruben heeft een brede interesse, wat precies datgene is waardoor hij bij Waslijn.com is gaan schrijven. Hoofdzakelijk tikt hij echter artikelen over ondernemerschap en trends.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!