Zo overleef jij de winter

De temperaturen zijn weer aan het dalen en hoewel het pas eind september is, beginnen we de komst van de winter al te voelen. Hoewel kerst natuurlijk een van de leukste periodes van het jaar is, kan het winterseizoen soms wel erg koud en kil aanvoelen door de lage temperaturen. Gelukkig kan je daar wel wat tegen doen. In deze blog lees je hoe je de aankomende winter kan overleven. 

Upgrade je garderobe

Hoewel de winters in Nederland niet heel streng zijn, kan het toch best koud worden. En als je garderobe dan nog vooral uit zomerse items bestaat, gaat dit toch wel vies tegenvallen. Belangrijk is dus dat je je goed voorbereid op de kou en je kledingkast eens doorloopt om te kijken of je misschien wat nieuwe warme kleding aan moet schaffen. Als je oude truien een beetje versleten zijn, is het aan te raden om een paar nieuwe aan te schaffen. Oude en versleten truien houden die kou toch net iets minder goed tegen. Hetzelfde geldt voor jassen. Zorg dat je een goede jas hebt die je nog goed warm houdt. Als je een nieuwe jas moet kopen, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een airforce jas of een jas van malelions. Deze zijn lekker dik en houden jou wel warm tijdens een koude winterdag.

Maak je huis klaar voor de kou

Je kunt de kou niet alleen tegenhouden door je dik aan te kleden. Wat ook zeker aan te raden is, is om te zorgen dat je huis helemaal voorbereid is voor het koude winterseizoen. Als je huis nog niet goed geïsoleerd is, is dit het perfecte moment om hier eens in te investeren. Afgelopen zomer heb ik mijn enkel glas ramen vervangen door dubbel glas en ik heb het nog nooit zo lekker warm gehad in de winter. Mocht je budget iets kleiner zijn, dan kun je natuurlijk je huis ook ‘winterproof’ maken door het aanschaffen van lekkere fleece dekens. 

Plan leuke binnen activiteiten

Hoe warm je het ook hebt wat betreft temperatuur, het winterseizoen kan nog steeds een beetje kil aanvoelen door het slechte weer en de grijze lucht. Daarom is het ook belangrijk om genoeg leuke binnen activiteiten te plannen om helemaal in de winterse sfeer te komen. Ga bijvoorbeeld een middagje koekjes bakken of plan een Harry Potter filmmarathon. Door zulke activiteiten wordt de winter echt het gezelligste seizoen van het jaar. En als het uiteindelijk gaat sneeuwen, dan kan je natuurlijk ook lekker naar buiten de natuur in!

RubenWaslijn
RubenWaslijn
Ruben heeft een brede interesse, wat precies datgene is waardoor hij bij Waslijn.com is gaan schrijven. Hoofdzakelijk tikt hij echter artikelen over ondernemerschap en trends.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!