Een grote tuin hondvriendelijk en gezellig inrichten: dit heb je nodig!

Heb je een grote tuin? Dan wil je daar natuurlijk optimaal van genieten. Dat geldt voor zowel jezelf als voor je hond. Elke hond vindt het namelijk fijn om veel tijd buiten door te brengen. Je hond kan dan lekker rondrennen, van het zonnetje genieten of in de tuin te spelen. Het is voor veel mensen een ware droom om een grote tuin te hebben. Mooi dus dat je deze droom voor je hond uit kunt laten komen.

Een terechte vraag is wel hoe je zo’n grote tuin nu hondvriendelijk in kunt richten. Tegelijkertijd wil je je tuin ook nog gezellig en sfeervol inrichten. Zodat het niet alleen een hondenparadijs is, maar je zelf ook nog kunt genieten.

Maak een gezellig terras in je tuin

Waar breng je de meeste tijd in je tuin door? Grote kans dat je dit op of rondom je terras doet. Dit is de plek waar je op een warme zomeravond lekker buiten zit. Maar ook waar je op een warme zomeravond een spelletje speelt of gezellig met elkaar praat. Voldoende reden dus om een gezellig terras in je tuin te creëren.

Een gezellig terras creëren hoeft niet moeilijk te zijn. Echter, het kan wel een uitdaging zijn om dit terras ook nog hondvriendelijk in te richten. Het advies is sowieso om scherpe hoeken en punten op dit terras te voorkomen. Zo voorkom je dat je hond zich bezeert.

Een ander advies is om een hondenkennel bij het terras neer te zetten. Je hond heeft hierdoor in de tuin zelf ook een fijne en veilige plek om tijd door te brengen.

Een gazon

In een grote tuin is het een goed idee om een grote grasmat aan te leggen. Je hebt hier toch de ruimte voor, dus waarom zou je dit niet doen?

Op het gras is het heerlijk voor je hond om te spelen. Grote kans dus dat je hond al snel veel tijd op of rondom de grasmat doorbrengt. Ondertussen geniet je ook nog van de grasmat. Een gazon brengt een fraaie uitstraling met zich mee. Daarnaast geniet je er zelf natuurlijk ook van als je hond het prettig vindt in de tuin.

Kies voor hondvriendelijke planten

Het is sowieso een goed idee om je tuin groen in te richten. Let hierbij wel goed op: sommige planten zijn giftig voor honden. Plaats daarom nooit prikkende of planten die giftig zijn voor honden in je tuin. Gelukkig zijn er genoeg planten die goed samengaan met honden.

Maak een geheel van je woning en tuin

Ga je een grote tuin inrichten? Dan loop je al snel het risico dat de tuin ietwat ongezellig aanvoelt. Dit voorkom je door je woning en tuin op elkaar af te stemmen. Kies bijvoorbeeld voor een glazen schuifpui, openslaande deuren en dezelfde stijl vloer in je woning en tuin. Vergeet niet om ook een honden bench  op een praktische plek neer te zetten. Zodat je hond bijvoorbeeld naar buiten kan kijken.

 

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!