Een nieuwe zorgverzekering in 2020?

We zijn aan het einde van het jaar beland, wat betekent dat je de mogelijkheid hebt om over te stappen van zorgverzekering. De goedkoopste zorgverzekering kiezen kan lastig zijn, maar gelukkig heb je websites die je daarmee kunnen helpen. Als je nog twijfelt over overstappen en denkt dat dit een goed plan is, dan word je door dit artikel misschien over de streep getrokken. Een vergelijking maken van de verschillende zorgaanbieders en polissen kan namelijk voordelig uitpakken.

Misschien betaal je op dit moment wel juist te veel voor jouw zorgverzekering en kun je met een nieuwe zorgverzekering het jaar 2020 goed beginnen. Om je op weg te helpen met het vinden van een geschikte verzekering hebben we een aantal zaken voor je op een rij gezet.

 

Waar moet je op letten?

 

Bij het maken van een vergelijking zijn er meerdere punten die je kunt meenemen. Wil je meerdere gezinsleden verzekeren, maak dan voor elke persoon een afzonderlijke vergelijking. Dat is verstandig omdat de kans groot is dat niet iedereen dezelfde wensen en behoeften heeft als het aankomt op zorg. Zo kan het voorkomen dat jij bij een andere zorgverzekeraar dan jouw partner een stuk voordeliger uit bent. Kijk ook goed naar de aanvullende verzekeringen als je die nu hebt.

Maak je geen gebruik van deze aanvullende verzekeringen, kies dan alleen voor een basisverzekering om zo kosten te besparen. Let er ook op of je kiest voor een verzekeraar waarbij je zelf de keuze hebt voor een zorgaanbieder of dat deze wordt aangewezen door de verzekering. Dat is van toepassing als je daar ook behoefte aan hebt.

 

Prijsstijgingen

 

Elk jaar wordt de premie van de zorgverzekering verhoogd. Dat gebeurt meestal aan het begin van de maand november zodat je al een beetje duidelijkheid kunt krijgen over de kosten voor het aankomende jaar. De beste zorgverzekeringen vergelijken is dan altijd een goed idee!

Ook in 2020 zullen de premies weer stijgen. Dat komt onder andere door het toenemend aantal ouderen die ook vaker medicijnen nodig hebben, door de beschikbaarheid van nieuwe soorten medicijnen en door nieuwe behandelingen die er beschikbaar zijn. In tegenstelling tot voorgaande jaren blijft het eigen risico wel op gelijke hoogte. Deze bedraagt € 385,- en kan naar wens worden verhoogd zodat de premie die je maandelijks betaald ook lager uitvalt.

Lily
Lily
Blue haired and blue eyed: Lily is all about wonen & fashion. Lees je een woon- of fashion artikel op Waslijn.com, dan komt het van Lily.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!