Een prima zorgverzekeraar, maar toch niet tevreden?

Je kan bij een prima zorgverzekeraar verzekerd zijn. Eentje die zich precies aan zijn afspraken houdt. Die je altijd netjes te woord staat. Die je misschien zelfs al eens een keertje geholpen heeft toen je op een wachtlijst stond, en die telefonisch prima bereikbaar is. Dan nog kan het voorkomen dat je niet tevreden bent over je zorgverzekering. Dat ligt dan niet aan de verzekering, en eigenlijk ook niet aan jou. Jullie zijn gewoon geen match.

 

De verzekering past niet bij je

 

Het voelt een beetje vreemd: een verzekeraar die prima zijn werkt doet, en waar je louter positief over kunt zijn. Ze doen hun werk zo goed, dat je er eigenlijk niet weg zou willen. Maar toch ben je niet tevreden, en weet je dat het beter is om wel op zoek te gaan naar een andere verzekering.

 

Zoiets is meestal niet per se iemands schuld. De kans is groot dat je huidige verzekering gewoon niet zo goed bij je past. Zorgverzekeraars mogen namelijk zelf bepalen wat zij door hun aanvullende verzekeringen laten vergoeden. Is het bij de verplichte basisverzekering de overheid die de dekking bepaalt, bij aanvullende pakketten mogen de verzekeraars zelf hun dekkingen samenstellen. De pakketten die worden aangeboden zijn daardoor vrij divers. Sommige verzekeringen zetten sterk in op fysiotherapie, iets dat niet in de basisverzekering zit, terwijl anderen deze dekking juist beperken, zodat de premie ook lager kan blijven. Merk jij dat je baalt van je verzekering omdat je veel kosten die je maakt niet vergoed krijgt? Dan is het vaak verstandiger om over te stappen naar een andere verzekering.

 

Waar kies je voor?

 

Ben je erg tevreden over je zorgverzekering bij je huidige verzekeraar? Onderzoek dan eens of zij meerdere aanvullende pakketten aanbieden. Het kan goed zijn dat je huidige aanvullende pakket niet goed bij je past, maar er ook opties zijn die wél aansluiten bij wat je nodig hebt.

 

Is dat niet het geval? Dan zit er helaas niets anders op dan je verzekering met ingang van het nieuwe jaar op te zeggen, en op zoek te gaan naar de beste zorgverzekering voor jou. Dat is er eentje die veel dekking heeft voor de kosten die jij regelmatig maakt. Leg eens wat verschillende polissen naast elkaar, en kijk hoe zij aansluiten bij de kosten die jij regelmatig maakt, fysiotherapie of de tandarts bijvoorbeeld. Komen er verschillende goede opties uitrollen? Kijk dan naar de partij die de laagste premie rekent, of juist hoog inzet op klanttevredenheid. Zo kom je terecht bij de verzekering waar jij je het best bij voelt, en die het best bij je past.

 

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!