Geniet van de lente!

Het zonnetje schijnt steeds meer en de dagen worden gelukkig weer langer. De winter voelde als een eeuwigheid, maar nu is het weer tijd voor de lente! De bomen krijgen weer blaadjes, bloemen beginnen te bloeien en steeds meer dieren komen weer tevoorschijn. Er is dan ook niks mooiers dan om in deze tijd lekker van de buitenwereld te genieten! Je hoeft niet eens een buitenpersoon te zijn, maar een beetje buitenzijn heeft op iedereen een positief effect. Daarom geef ik je hier een aantal leuke tips om erop uit te gaan!

De Veluwe

De Veluwe is een veelzijdig gebied. Zo heb je er de bekende heide en de bossen, maar je hebt er zelfs ook strand aan plassen en meren. De veluwerandmeren zijn de bekenste in het gebied. Het water is niet al te diep en daardoor een perfecte plek om eens wat watersporten uit te proberen. Denk hierbij aan kitesurfen of kanoën of probeer eens Stand Up Paddling (SUP). Maar ook als je gewoon op het land wil blijven is er genoeg te doen. Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft voor ieder wat wils. Je kan er heerlijk wandelen en genieten van de rust. Ook leven er vele dieren in het park, dus ga je met kinderen op pad daag ze dan uit om er zoveel mogelijk verschillende te spotten! Een bijzondere diersoort die hier te zien is, zijn de wilde zwijnen. Houd hierbij afstand, zeker als het gaat om een moeder met haar jongen.

Zoek de hoogte op

En ga op pad in Zuid-Limburg. Waar ons land bekend staat om de vlakte, vormt Zuid-Limburg hier een kleine uitzondering op. Er zijn heel wat heuvels te vinden en dit kan dus een leuke sportieve uitdaging vormen! Zowel voor wandelen als voor fietsen is dit een prachtig gebied en er zijn vele routes te vinden. Is heuvel op, heuvel af keer op keer een te grote uitdaging? Of wilt u gewoon zonder moeite genieten van de prachtige omgeving, kunt u natuurlijk altijd een elektrische damesfiets of elektrische herenfiets gebruiken. Zo sprint u iedereen voorbij de berg op! Neem ook zeker een kijkje bij het drielandenpunt waar Nederland, Duitsland en België bij elkaar komen. Heeft u nog energie over is hier vlakbij een uitzichttoren. De moeite waard om op te klimmen want zeker op een heldere dag heeft u zo een uitstekend uitzicht. En om alle energie weer op te laden kunt u onderweg uiteraard ergens genieten van een heerlijk stukje vlaai.

RubenWaslijn
RubenWaslijn
Ruben heeft een brede interesse, wat precies datgene is waardoor hij bij Waslijn.com is gaan schrijven. Hoofdzakelijk tikt hij echter artikelen over ondernemerschap en trends.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!