Wat zijn de beste gezondheidsapps? 

Vandaag de dag is het lastiger dan ooit om een evenwichtige levensstijl aan te houden. Lang niet iedereen beweegt genoeg, terwijl we ook niet allemaal genoeg fruit en groenten eten. Veel makers van apps spelen hierop in en hebben applicaties gemaakt die beweren dat ze dit een stukje eenvoudiger maken. Maar is dat daadwerkelijk het geval? Bovendien is het lastig om een keuze te maken met zoveel beschikbare opties. Om je een beetje te helpen, hebben we in dit artikel de beste gezondheidsapps genoemd waar je daadwerkelijk baat bij hebt! 

 

SamenGezond

Als je op zoek bent naar een gezondheid app die gratis is en toch fantastische functies biedt dan hoef je niet verder te zoeken dan SamenGezond! Deze applicatie kun je zowel op Apple- als Android-apparaten downloaden en geeft je elke week een persoonlijk Weekdoel. Ook kun je het gebruiken om je afstand en route bij te houden als je wandelt, fietst of hardloopt. Bovendien is het mogelijk om in de app van SamenGezond mee te doen aan winacties. 

 

Fitplan

Als je graag met een personal trainer wilt sporten maar niet bereid bent om de hoge kosten hiervan te betalen dan kun je juist Fitplan downloaden. Je hebt dan alsnog de ervaring van een personal trainer, terwijl de kosten flink wat lager uitvallen. In deze app kun je gebruik maken van allerlei videotrainingen die tussen de 20 en 90 minuten duren. Professionele trainers en atleten hebben ze gemaakt, hierbij kun je onder meer denken aan Rob Gronkowski, Ryan Lochte en A-Rod. 

 

Aaptiv

Bewegen wordt veel eenvoudiger als je de app Aaptiv downloadt op je smartphone! Deze handige tool biedt namelijk wekelijks 30 nieuwe trainingen aan, terwijl het bovendien inmiddels al meer dan 2500 lessen in de collectie heeft zitten. Als je sport met Aaptiv voelt het net alsof je in een sportschool bent, maar je bent toch echt thuis. De app plant bovendien je workouts op basis van je niveau, voorkeuren en apparaten. 

 

MyFitnessPal

Als je je gezondheid wilt verbeteren door af te vallen, kun je ook gebruik maken van een gezondheidsapp. MyFitnessPal is hiervan het beste voorbeeld. Je kunt hiermee precies volgen hoeveel je eet, zelfs als je regelmatig in een restaurant te vinden bent. Bovendien kun je persoonlijke doelen instellen, vervolgens splitst MyFitnessPal dit op in hoeveel calorieën je dagelijks in moet nemen en hoeveel water je elke dag moet drinken. Je voedsel en drinken wordt dus een fluitje van een cent met deze app! 

 

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!