3 redenen om een schoonmaakbedrijf in te schakelen

Heb je net als ik een eigen bedrijf? Dan heb je het waarschijnlijk 24/7 druk. Druk met mailen, bellen, conference calls, vergaderingen, meetings en nog véél meer. In al die drukte vergeet je misschien nog wel eens het onderhoud van je bedrijfspand. Zowel voor jezelf, maar zeker ook voor je werknemers, is een prettige, veilige én schone werkomgeving belangrijk. Heb je voldoende budget beschikbaar, dan is het inschakelen van een professioneel schoonmaakbedrijf absoluut een aanrader. Of het nu om vloeronderhoud of een opleveringsschoonmaak gaat.

 

Reden 1: Maak een goede eerste indruk

Een van de belangrijkste redenen om een professioneel schoonmaakbedrijf in te schakelen voor het schoonmaken van jee bedrijfspand is toch wel het maken van een goede eerste indruk. Natuurlijk wil je je werknemers, en uiteindelijk ook jezelf, een prettige, schone werkplek aanbieden. Wanneer je werknemers in een fijne omgeving hun werk kunnen uitvoeren, zullen wij veel gemotiveerder, vrolijker en productiever zijn. Maar een goede indruk achterlaten bij potentiële klanten is minstens net zo belangrijk. Zorg er daarom voor dat het bedrijfspand er representatief uit ziet. Een schoonmaakbedrijf neemt alle zorgen uit handen en zorgt ervoor dat alles schoon en fris is.

 

Reden 2: Bespaar tijd en geld

Een andere reden om de hulp van een schoonmaakbedrijf in te schakelen heeft met tijd en geld te maken. Wanneer je ervoor kiest om zelf je bedrijfspand schoon te maken, bijvoorbeeld door dit met een aantal werknemers te doen, kost dit natuurlijk tijd. En zoals je weet is tijd kostbaar. De tijd die jij en je werknemers beter kunnen besteden aan de core business. Naast tijd, kost zelf schoonmaken ook veel geld. Denk hierbij aan de aansturing, het aanschaffen van schoonmaakmiddelen en eventueel het regelen van vervanging in geval van ziekte. Het inschakelen van een schoonmaakbedrijf kost minder en bovendien gaan professionele schoonmakers grondiger én sneller te werk. Een win-win situatie dus!

 

Reden 3: Extra schoonmaakwerkzaamheden worden geregeld

Naast het nodige dagelijkse onderhoud kan een schoonmaakbedrijf nog veel meer voor je betekenen dan je in eerste instantie misschien denkt. Zo heb ik bijvoorbeeld een ontzettend mooi tapijt in de ontvangsthal dat nodig toe was aan een grondige schoonmaakbeurt. Zelf wist ik niet zo goed hoe ik dit moest aanpakken, maar mijn schoonmaakbedrijf wist hier wel raad mee. Ideaal! Ook kleine taken zoals het leegruimen en schoonmaken van de vaatwasser of het aanvullen van de koffiezetautomaat kunnen worden opgepakt door het schoonmaakbedrijf. Zo kan iedereen zich met een gerust hart richten op de core business, zonder in te zitten over alle extra’s.

RubenWaslijn
RubenWaslijn
Ruben heeft een brede interesse, wat precies datgene is waardoor hij bij Waslijn.com is gaan schrijven. Hoofdzakelijk tikt hij echter artikelen over ondernemerschap en trends.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!