De beste lifestyle magazines voor mannen

Inspiratie. Nieuws. Interessant (soms ongepaste) feiten om te vertellen tijdens het diner bij je schoonouders. Waar doe jij die op? 

De kan is groot dat je (net zoals ik) veel online aan het lezen bent. Dat is wel zo makkelijk, bijvoorbeeld onderweg naar je werk – of sneaky op je laptop terwijl je aan het werk bent. Het kan echter lastig zijn om het kaf van het koren te scheiden. Er staat nu eenmaal aardig wat troep op het internet – en zo ook met lifestyle blogs. Zelf kijk ik echter vaak naar de lifestyle blogs die meer op mannen zijn afgestemd. Daar is niets seksistisch aan: de artikelen die je op dergelijke sites vindt zijn simpelweg relevanter voor mij als man en de tone of voice spreekt met meer aan.

Het leek me daarom tof om in dit artikel iets meer op een van die (goede) lifestyle magazines voor mannen in te gaan!

 

Daadwerkelijk interessant – en relevant – lifestyle nieuws

Een van die online mannen magazines is MNLK. MNLK.nl doet het even anders dan de meeste lifestyle blogs. Mede daardoor vind ik het persoonlijk een toffe site, waar ik maar al te graag de artikelen van lees. Natuurlijk is er ook het gezondheids- en modenieuws, zijn er tips over fitness en luxe, reizen en auto’s. Maar de onderdelen persoonlijke ontwikkeling, ambitie en mentale gezondheid: dat zijn voor mij de stukken waardoor ik MNLK artikelen wel lees, en die van een andere mannen magazine bijvoorbeeld niet. Daarnaast zijn hun inspiratie artikelen over heren en mannen kapsels absoluut de leukste om te checken!

 

De laatste Caesar

Het artikel dat mij gelijk aansprak was de boekrecensie van Marcus Aurelius’ Meditations. De review die MNLK over dit eeuwenoude boek schreef was treffend, uitgebreid en bovenal interessant. De schrijver van de boekrecensie heeft ook de moeite genomen om enkele mooie quotes van Marcus Aurelius uit te schrijven, welke absoluut vervuld zijn met tijdloze kennis. Zeker als je het boek zelf niet hebt gelezen, is het een aanrader om het artikel op te zoeken. Meditations (of in het Nederlands: Overpeinzingen) staat bomvol historische wijsheden. Wijsheden die ook vandaag de dag nog altijd gelden.

Voor de oningewijde lezers: Marcus Aurelius wordt beschouwd als de laatste grote Caesar. Wellicht heb je de fantastische film Gladiator van Ridley Scott (2000) gezien. Marcus Aurelius was de keizer die in het begin wordt vermoord door zijn bloedeigen zoon Commodus.

De wijsheden en praktisch toepasbare levensfilosofie in zijn boek (welke inmiddels bijna 1900 jaar oud is!) zijn enorm interessant om te lezen.

 

De beste mannen blogs

Alright, genoeg lof! Het voorbeeld van MNLK schetst echter een gaaf contrast tussen het soort artikelen dat je leest in damesbladen zoals libelle, Nouveau, of een ander blog-voor-vrouwen. In plaats van celebrities op een voetstuk zetten en gezichtsmaskerende make-up aanprijzen, lees je in een sterk mannen magazine hoe jij je doelen bereikt. Waarom slapen zo belangrijk is – en waar de Champagne flessen die ze bij de Formule 1 gebruiken om collega’s nat te spuiten van worden gemaakt.

Er is een duidelijk verschil in interesses – en dat is niet erg. Dat maakt de verschillen tussen mannen en vrouwen leuk. Wel interessant is dat er over het algemeen een stuk meer vrouwen zijn die blogartikelen lezen dan mannen. De laatste jaren is daar echter wel een verschil in gekomen. Zeker met de opkomst van online mannen magazines zoals MNLK en Manners, is er veel meer daadwerkelijk leuk en relevant nieuws voor de mannelijke bevolking.

En daar ben ik persoonlijk best blij mee.

Maar nu jij! Welke sites of blogs bezoek jij (naast Waslijn.com) voor je dagelijkse nieuws en interessante feiten? Laat het ons weten in de comments!

 

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!