Duitse auto leasen: warum nicht?

Wil je een auto leasen, dan heb je vast niet bedacht dat dit ook een Duitse wagen kan zijn. Lees hier wat de voordelen en nadelen zijn van een lease-auto van over de grens. 

 

Meer keuze in Duitsland

Bij de oosterburen heb je veel meer keuze in auto’s dan in ons eigen land. Duitsland is immers een heel stuk groter, en bovendien een echt autoland. De sterkste automerken van de wereld komen dan ook uit Duitsland. Veel Duitse automerken worden in ons land al gebruikt als lease-auto. Denk aan Volkswagens en de Mercedes Benz. Ook hebben Duitse auto’s vaak net wat meer extra’s voor dezelfde prijs als een minder luxe wagen in Nederland. Dat rijdt net wat comfortabeler. Je zal dus zeker niet de enige Nederlander zijn die ervoor kiest om een Duitse auto te leasen!

 

Duitse auto kopen met handige financiering

Bij sommige lease aanbieders kun je er voor kiezen om de auto te leasen, of te laten financieren. En dat heeft zo zijn voordelen. Met een dergelijke constructie ben jij de eigenaar van de auto, maar je betaalt niet in één keer de aankoopprijs. In plaats daarvan ben je elke maand een vast bedrag kwijt, voor de looptijd van het leasecontract. Dit is dus eigenlijk een auto kopen op afbetaling. Aan het einde van de leaseperiode ben je de eigenaar van de auto en hoef je hem niet meer in te leveren. Zoals je wellicht kan begrijpen zitten hier fiscale voordelen aan. Omdat de Belastingdienst een leaseauto ziet als een investering, krijg je hier een aftrek voor. Ook mag je rekenen op btw-teruggaaf. Deze voordelen gelden ook voor het leasen van een Duitse auto met deze lease of financieringsconstructie. De rente is aftrekbaar en je mag de btw terugvragen.

 

Een Duitse occasion leasen

Je kunt er ook aan denken om een Duitse occasion te leasen. De keuze in occasions is in Duitsland groter, net als bij nieuwe auto’s. Bovendien zul je gemakkelijker een vrij nieuwe auto kunnen vinden met een lage kilometerstand. Zo pluk je wel de financiële voordelen van een auto die niet meer nieuw is, zoals qua afschrijving en bpm. Met een jonge occasion van over de grens kun je zo geld besparen én zul je sneller een auto naar jouw gading vinden. Over een geïmporteerde auto betaal je helaas nog wel bpm, ook al kennen de oosterburen deze belasting niet. Echter is de bpm wél lager voor een gebruikte auto. Hoe ouder de auto, hoe hoger de korting op de bpm. Ook kunnen occasions in Duitsland een stuk goedkoper zijn dan een zelfde auto in Nederland. Op deze manier kun je als ondernemer duidelijk geld besparen wanneer je voor een Duitse jonge occasion gaat. Wanneer je voor een auto gaat die jonger is dan twee jaar, heb je nog fabrieksgarantie.

 

Hulp bij importeren van een auto

Een nadeel van het leasen van een auto over de grens is natuurlijk dat je waarschijnlijk niet goed weet hoe dit werkt. Je kunt in dat geval de auto laten importeren door een andere partij die hierin gespecialiseerd is. Hier zullen wel enige kosten aan verbonden zijn, maar het levert jou in ieder geval geen rompslomp.

Meer weten over Duitse auto’s leasen? Kijk ook een op mooove.nl!

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!