Een eigen kantoor als opstap naar meer

Je bent misschien al even bezig met je eigen zaak of je hebt ze net opgestart. Wat vaak thuis begon als een hobby, is intussen uitgegroeid tot een bloeiende zaak met groeimogelijkheden. Hoog tijd om de volgende stap te zetten naar een eigen kantoor!

Locatie

De locatie van je kantoorruimte is bijzonder belangrijk. Misschien wil je een nieuwe doelgroep aanspreken en heb je daarvoor een meer stedelijke context nodig. Zo laat de centrumstad van de provincie Antwerpen bijvoorbeeld een vlotte bereikbaarheid toe en je beschikt er bovendien over een scala aan mogelijkheden om je netwerk uit te breiden. Op zoek naar een kantoor te huur in Antwerpen? Kies dan bijvoorbeeld voor een coworking space want je komt in contact met locals die jou kunnen introduceren bij de doelgroep die je voor ogen hebt. En het geeft je ook de mogelijkheid om zelfs over de Belgische grens te kijken, richting onze noorderburen.

Oppervlakte

Staar je niet blind op hoe groot de kantoorruimte moet zijn. Kies je voor een grote oppervlakte, dan zal je moeten inboeten aan gezelligheid. Hou vooral in gedachten waarvoor de kantoorruimte moet dienen. Denk je om over 5 jaar over tien medewerkers te beschikken, dan kun je nu al uitkijken naar een iets grotere ruimte. Bouw je stelselmatig aan je zaak, dan is het misschien beter om niet te groots te beginnen en stap voor stap te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Zo kun je opschalen wanneer het écht nodig is. Zeker nu hybride werken het nieuwe normaal is, hoef je niet meer met vaste bureauplekken te werken.

A room with a view

Naast de locatie is het uitzicht tevens een belangrijke sleutel tot succes. In de eerste plaats voor jezelf en je medewerkers, want je zal er ettelijke uren doorbrengen. Als het uitzicht dan geen creativiteit aanwakkert maar ze net uitdooft, is dat nefast voor je projecten. Kies dus doordacht. Wat dacht je van een uniek uitzicht zoals de zee of een voetbalstadion? Ga dan zeker online op zoek naar huurmogelijkheden in steden met unieke gebouwen, zoals een kantoor te huur in Gent of Brussel.

Inrichting

Eens je een kantoorruimte hebt gevonden, is het ook gewoon fun om ze aan te kleden. Stouw de ruimte niet meteen vol met al je spullen maar zorg voor een cleane en gezellige look. Voorzie voldoende stoelen als een klant vergezeld wordt van meerdere personen. Hang ook enkele statement pieces aan de muur. Hou je van kunst? Dan is het misschien hét uitgelezen moment om een kleine investering te doen. Het zal stof geven tot een gesprek en drukt een stempel op de inrichting van jouw kantoor. Laat de ruimte vooral spreken zodat jouw projecten en persoonlijkheid er te zien is. Alvast een mooie binnenkomer!

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!