Een webshop starten? Doe het in één keer goed

Een goed begin is het halve werk, dat weten we allemaal. Dat geldt ook wanneer je een webshop op wil starten. Ook al loop je over van enthousiasme, en zou je het liefst vandaag nog van start gaan, het is echt beter om goed na te denken en de tijd te nemen voor alle voorbereidingen. Zo voorkom je dat je een valse start maakt, en al klanten teleurstelt voor je goed en wel van start bent gegaan.

Zorg voor een hele stevige basis

 

Natuurlijk, een succesvolle webshop is voor een heel groot deel afhankelijk van het assortiment. Verkoop je iets waar werkelijk niemand interesse in heeft, dan zal je winkel sowieso geen succes worden. Maar het is helaas niet zo dat wanneer je producten verkoopt waar wél veel interesse in is, je winkel direct ook een succes zal zijn. Hier is echt wat meer voor nodig, een degelijk plan en goede techniek, bijvoorbeeld.

 

Denk goed na over wat je precies wilt bereiken met je webshop. Wil je uitsluitend via je eigen site verkopen? Of is de shop een verlengde van een ‘stenen’ winkel die je al runt? Of ben je wellicht van plan om je assortiment niet alleen in je eigen webshop, maar ook via winkelplatforms als Bol.com en Amazon te gaan verkopen? Dit zijn beslissingen die je moet hebben genomen voor je start, zodat je hier ook de techniek op kunt inrichten.

 

Kies je voor verkoop via verschillende platforms, dan is Akeneo bijvoorbeeld goede software die ervoor zorgt dat je niet steeds alle artikelbeschrijvingen overal hoeft in te voeren; deze neem je gewoon over uit dit programma. Ga je deze software gebruiken, dan is een goede Akeneo hosting aan te raden, zodat je zeker weet dat dit altijd zal werken.

 

Zorg dat je altijd online bent

 

Op internet vind je ontelbaar veel winkels, je hebt dus altijd concurrentie. Om ervoor te zorgen dat mensen toch jouw winkel kiezen om iets te kopen, zal je er allereerst voor moeten zorgen dat deze altijd bereikbaar is. Als je in een winkelstraat voor een dichte deur staat, loop je ook door naar de volgende winkel. Zo werkt dat online ook, en zie je klanten dan maar weer eens terug te krijgen!

 

Ga dus in zee met een bedrijf dat betrouwbare webshop hosting biedt, en jou kan garanderen dat je webshop altijd online is. Alleen dan kun je een klantenkring op gaan bouwen, en straal je uit dat je betrouwbaar bent. Combineer je dit met een goed assortiment en een unieke uitstraling en klantenbenadering, waarbij persoonlijk contact een pre is, heeft je winkel een hele goede kans van slagen.

 

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!