Uw nieuwe auto leasen?

Het leasen van een auto wordt steeds toegankelijker in Nederland. Vrienden, collega’s en buren houden ervan om over hun auto’s te praten. Maar hoe kunnen zij deze betalen?

De kans is groot dat je buurman die een prachtige BMW rijdt een lease overeenkomst heeft afgesloten. Dit kan via zijn bedrijf, maar dit kan ook als particulier met een private lease overeenkomst.

 

Met private lease ga je een overeenkomst aan met de leasemaatschappij. Hierbij betaal je een vast bedrag per maand om de auto te gebruiken. Reparatie en onderhoud horen hierbij en hoef je niet zelf te bekostigen.

 

Private lease van je ideale auto

 

Bij private lease zijn er standaard pakketten die de keuze eenvoudiger maken. Toch zijn er steeds meer leasemaatschappijen die maatwerk opties bieden zoals leasem.nl.  Je kiest je eigen looptijden, het aantal kilometers per jaar, de kleur van je auto en aanvullende opties.

Onder de aanvullende opties vallen vaak mogelijkheden van de auto zoals climate controle, automatische verlichting en achteruitrijcamera’s. Stel zodoende je ideale auto samen.

 

Twijfel tussen kopen en leasen?

 

Of je gaat kopen of leasen hangt af van verschillende factoren. Het is natuurlijk mooi als je het totale bedrag in één keer kunt betalen. Toch heeft leasen ook dan meerdere voordelen:

Bij het leasen van een auto worden aanvullende kosten zoals reparatie en onderhoud door de leasemaatschappij betaald. Probeer van te voren dus uit te rekenen welke kosten je kwijt zult zijn als je de auto zou kopen.

Hierbij komen de volgende factoren aan bod:

  • Hoeveel rijdt je? Meer kilometers is meer onderhoud!
  • Verwacht de onverwachte kosten, hoeveel budget is nodig om dit op te vangen?
  • Betaal je momenteel voor extra verzekeringen?

 

Het kan best zijn dat je goedkoper uit bent met een leaseovereenkomst dan met het kopen van een auto.

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!