Van bouwval naar pracht

Ik ben opgegroeid in een heel erg leuk huis in een stad genaamd Gouda. Voor mij heeft het nooit als een stad gevoeld. Als je een kind bent voelt alles weliswaar een stuk groter, maar ook een stuk vertrouwder. Ik kende de plekken waar ik kwam goed. En dat wat ik niet kende, vormde ook geen bedreiging. Dit vond ik een fijn gevoel. Ook had ik een heel fijn huis, in een fijne straat. Ik vind het verhaal van dit huis altijd erg leuk om naar te luisteren. Mijn ouders hebben namelijk lang niet altijd in Gouda gewoond. Tenminste, mijn vader niet, hij komt uit Haarlem. Mijn moeder woonde hele lang tijd bij haar ouders om hiervoor te zorgen. Gelukkig ging het hier op den duur veel beter mee. Mijn moeder kon eindelijk uit huis en gaan samenwonen met mijn vader. Dit wilde ze dan wel in Gouda doen, zodat ze toch nog dichtbij woonde.

Een nieuw huis

Na een hele leuk tijd in een flat te hebben gewoond, was het tijd voor een rijtjeswoning met voor- en achtertuin. Mijn broer en ik waren er destijds nog niet. Dit was dan ook de reden voor de verhuizing, om ons een leuke buurt te geven waar we konden opgroeien. Er was een hele leuk straat vlakbij de dijk. Er woonde meer stellen met jongere kinderen en je kon zo de natuur inlopen. Het huis zelf zag er uit als een bouwval, maar de structuur was goed. Mijn ouders hebben dit voor een lage prijs gekocht. Het was bewoonbaar, maar het scheelde niet veel. De stookkosten van het huis waren heel hoog omdat er overal enkel glas in zat. Ook zaten er scheuren in de voegen. Eerst is dit gerepareerd. Glas vervangen was de tweede stap. Dubbel glas hield de warmte beter binnen, en de kou buiten. Dit was gelijk te merken in de stookkosten.

Toevoegingen

Tijdens deze verbouwing liet mijn vader een dakkapel bouwen op de bovenste verdieping van het huis. Dit werd de kamer van mijn broer. De tuin was simpelweg gezegd saai. Het was een vierkant met alleen maar stoeptegels. Dit is er allemaal uitgehaald en vervangen door 50% gras en 50% steigerhouten planken. Deze grensde aan de keuken en de dubbel openslaande deuren van de woonkamer. Dit alles koste ongeveer twee jaar in totaal. Toen het af was beviel mijn moeder van mijn twee jaar oudere broer. Voor zover hij en ik wisten, is het huis dat altijd al zo mooi was geweest.

RubenWaslijn
RubenWaslijn
Ruben heeft een brede interesse, wat precies datgene is waardoor hij bij Waslijn.com is gaan schrijven. Hoofdzakelijk tikt hij echter artikelen over ondernemerschap en trends.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!