Naar een nieuwe locatie verhuizen? Dit is wat je nodig hebt.

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, is de kans groot dat je een keer naar een ander kantoor verhuist. Er komt een hoop kijken bij het verplaatsen van je bedrijf naar een nieuw pand. In deze blog geef ik een aantal tips om ervoor te zorgen dat de overgang goed verloopt.

Voorbereiding is het halve werk

Het verhuizen van een kantoor benodigd enige voorbereiding. Uit mijn ervaring zijn een aantal dingen dingen belangrijk. Zorg er ten allereerste voor dat je genoeg tijd vrij maakt in je agenda, het kost nou eenmaal veel tijd om alle spullen over te hevelen. Daarnaast vond ik het ook erg handig om een inventarisatie te maken van alles wat naar het nieuwe kantoor moet, wat weggegooid kan worden en wat nieuw gekocht moet worden.

Zodra de inventarisatie af is, kun je gaan kijken naar het transport dat je nodig zult hebben voor de verhuizing. Ik koos er zelf voor om een transportbusje te huren, wellicht heb je zelf al een voertuig waarmee het kan, dit scheelt weer kosten.

Naast het transport is het goed om alvast kartonnen dozen aan te schaffen, hiermee kun je makkelijk en veilig de spullen vervoeren. Doordat je vooraf geïnventariseerd hebt wat je gaat verhuizen kun je goed inschatten hoeveel dozen je nodig hebt. Ook de formaten van de kartonnen dozen kun je daarmee vrij nauwkeurig bepalen.

Vele handen maken licht werk

Het verhuizen van vele spullen kan best een flinke klus zijn, zeker uit een kantoor. Denk hierbij aan het verhuizen van computers, beeldschermen, bureaus, stoelen en andere meubels. Ook zal je glazen, kopjes, bestek en andere keukenbenodigdheden mee moeten nemen. Alles bij elkaar behoorlijk wat materialen, om dit alleen te verhuizen is bijna niet te doen. Vraag daarom aan medewerkers om mee te helpen, dat maakt het een stuk makkelijker. Als je ZZP’er bent kun je ook aan familie of vrienden vragen om wat hulp te krijgen.

Ik heb er zelf voor gekozen om vrienden en familie om hulp te vragen. Hierdoor is het proces snel gegaan en heb ik minder lang het busje hoeven te huren. Doordat ik op transportkosten bespaard heb kon ik het geld gebruiken om cadeautjes te kopen voor mijn vrienden en familie om ze te bedanken.

Tijd om de nieuwe werkplek in te richten

Wanneer al je spullen eindelijk zijn verhuisd, ben je nog niet klaar. Dan begint het inrichten van de nieuwe werkplekken. Toch vond ik dit het leukste deel van het verhuizen. Je begint dan de mooie toekomst te visualiseren. 

Ik hoop dat je mijn tips waardevol vindt en ik wens je heel veel succes met de verhuizing! En veel plezier natuurlijk.

RubenWaslijn
RubenWaslijn
Ruben heeft een brede interesse, wat precies datgene is waardoor hij bij Waslijn.com is gaan schrijven. Hoofdzakelijk tikt hij echter artikelen over ondernemerschap en trends.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!