Wat doet een fiscaal advocaat precies?

Er zijn zo veel verschillende soorten advocaten, dat het als rechten leek zo nu en dan verwarrend kan zijn welke advocaat je voor welke kwestie nodig hebt. Met name wanneer je een onderneming runt, kun je tegen zaken aanlopen waar je nog nooit eerder mee hebt hoeven dealen. Zoals belastingtechnische zaken. Dat is waar een fiscaal advocaat bij kan komen kijken.

 

Vandaag kijken we in dit artikel naar de fiscaal advocaat en voor welke oplossingen dit type advocaat staat.

 

Wat is een fiscaal advocaat?

 

Een fiscaal advocaat focust zich uiteraard op fiscaal recht. En dan met name op belastingtechnische zaken, die als ondernemer of accountant lastig op te lossen zijn. Zo kan een dergelijke advocaat bezwaar maken bij de Belastingdienst, bijvoorbeeld zodat u niet te veel belasting betaalt.

 

Het kan namelijk voorkomen dat je als ondernemer onverhoopt in een conflict raakt met de fiscus. In een dergelijk geval kun je deze keuze maken om een fiscaal advocaat in te schakelen, voor rechtsbijstand in belastingzaken.

 

Wanneer wordt een fiscaal advocaat ingeschakeld?

 

Er zijn diverse situaties in te beelden waar het inschakelen van een fiscaal advocaat zeer sterk aan te raden is. Als ondernemer heb je met hoge regelmaat te maken met belastingzaken. Het leeuwendeel van deze zaken kunnen simpelweg worden opgelost door de accountant. Echter stelt de Belastingdienst u als ondernemer ook (soms gevoelige) informatie over klanten en leveranciers. Uw grenzen hierin aangeven kan lastig zijn, maar is wel belangrijk wanneer de controleur van de Belastingdienst bij u langs komt. Een fiscaal advocaat kan u hier uitstekend in begeleiden. 

 

Meer weten over de voordelen die een fiscaal advocaat met zich meebrengt? Kijk dan ook eens op de site van FT Advocaten.

 

Nu jij! Wat vond je van dit onderwerp? Zit je nog met vragen, of heb je aanvullingen op dit artikel? Laat het ons weten in de comments.

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!