Zakelijke lening aanvragen? Hier moet je op letten


Ben je van plan om in jouw bedrijf te investeren? Dan is de kans aanwezig dat hier een flink bedrag mee gemoeid gaat. Niet iedere ondernemer is in staat om de investering uit eigen zak te betalen. In dat geval biedt zakelijk lenen uitkomst. Heb je wel genoeg geld, maar wil je liever niet investeren met jouw eigen vermogen? Ook dan kies je voor een zakelijke lening. Voordat je zo’n lening afsluit, moet je op een aantal zaken letten. Wij zetten de belangrijkste in deze tekst voor jou op een rijtje.

Hoeveel rente betaal je?


Als je geld leent, betaal je hiervoor. Dit is niet alleen bij persoonlijke leningen het geval, maar ook bij zakelijke leningen. Je krijgt ook hier namelijk te maken met rente. Dit betaal je over het bedrag dat nog openstaat. Hoeveel rente je betaalt, hangt af van een aantal factoren. Zo spelen de hoogte van het bedrag en de looptijd van de lening bijvoorbeeld mee. Vergelijk zakelijke leningen daarom altijd goed met elkaar. In dat geval valt het je ook al snel genoeg op dat de rente per geldverstrekker kan verschillen. Wil je de beste zakelijke lening vinden? Neem dan vooral de tijd voor een vergelijking. Zodoende voorkom je dat je onnodig veel betaalt voor een zakelijke lening.


Wat is de looptijd van de lening?

Naast de rente raden wij je aan naar de looptijd te kijken voordat je een zakelijke lening afsluit. De maximale looptijd van een bedrijfslening is tegenwoordig vaak vijf jaar. Dit houdt in dat je het geleende geld binnen deze termijn terug moet betalen. Om aan deze eis te voldoen, los je maandelijks een bepaald bedrag af. Vind je vijf jaar te lang? Geen probleem want bij de meeste geldverstrekkers bepaal je wat de looptijd van een zakelijke lening is.

Waar vraag je de lening aan?


Wil je een zakelijke lening aanvragen? Dan kun je bij verschillende partijen terecht. Zo kun je bij een bank aankloppen, maar jij kunt je ook richten tot een online geldverstrekker. Van vroeger uit neig je mogelijk naar een bank, maar toch zien we dat veel mensen tegenwoordig voor een online geldverstrekker kiezen. Dit komt voornamelijk door het gemak van het aanvragen. Je kunt in dat geval namelijk alles vanuit huis regelen en bovendien kun je 24/7 een zakelijke lening aanvragen. Hierdoor hoef je de deur niet meer uit en daarnaast heb je binnen de kortste keren uitsluitsel.

Zakelijk lenen of zakelijk leasen?


Twijfel je of zakelijk lenen iets voor jou is? Dan kijk je mogelijk ook naar andere manieren van zakelijke financieren. De kans is aanwezig dat je dan ook uitkomt bij zakelijke lease. Bij leasen denken veel mensen aan personenauto’s en bestelwagens, maar tegenwoordig gaat het een stuk verder dan dat. Zo financier je vandaag de dag de meest uiteenlopende bedrijfsmiddelen met zakelijke lease. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een verpakkingsmachine, maar ook aan een zeecontainer.

Waarom je voor zakelijke lease kiest? Omdat dit een aantal voordelen met zich meebrengt. Zo is er bijvoorbeeld 100 procent financiering mogelijk. Daarbij komt dat zakelijk leasen geen negatief effect heeft op jouw balansverhouding/werkkapitaal. Tot slot is er sprake van vaste maandtermijnen en brengt leasen fiscale voordelen met zich mee. Kijk daarom ook altijd naar zakelijke lease als zakelijk lenen niet jouw voorkeur geniet.

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!