Augmented Reality (AR) – ook jij gebruikt het al!

Hi, leuk dat je weer op m’n blog bent. We gaan het vandaag hebben over augmented reality. Dit onderwerp (wat al redelijk hot is) wordt steeds hotter.

 

Voor diegene die even niet weten wat augmented reality is: Augmented reality kan je het beste omschrijven van een combinatie tussen de echte wereld en computerbeelden. De echte wereld, ook wel de realiteit genoemd, zijn de dingen om je heen. Je kan het aanraken. Over deze wereld kan je een computer laag zetten. Het online namaken van deze wereld. In augmented reality worden de beide werelden gecombineerd. Het wordt verrijkt en mooier gemaakt dat de echte wereld.

 

AR in de praktijk

Misschien ken je de app snapchat wel. Met snapchat stuur je foto’s van jezelf of je omgeving door naar je vrienden. Je vrienden kunnen dan een aantal seconden kijken naar de foto die je hebt gestuurd. Op snapchat zijn er ook een aantal filtermogelijkheden. Deze filters geven je de mogelijkheid om bij jezelf bijvoorbeeld hondenoren op te doen. Ook kan je met deze filters een tong uit je mond laten komen wanneer je je mond opendoet. Dit zijn echter filters en niet de realiteit. Deze filters vallen onder augmented reality.

Een ander mooi voorbeeld van augmented reality is bijvoorbeeld op de website van Ikea. Op deze website kun je de producten die online te koop zijn bij Ikea via je eigen camera in je woonkamer plaatsen. De producten staan er dan natuurlijk niet echt, maar het geeft je wel inzicht of het in je huis zou staan. Super gaaf toch!

 

Ontwikkeling en (nabije) toekomst

Momenteel gaat dit nog allemaal niet zonder computer. Maar de nieuwste ontwikkelingen geven aan dat het in de toekomst wellicht via een soort lens in je ogen gaat. Dit ligt misschien nu nog een beetje te ver van onze werkelijkheid af. De praktijk leert ons echter dat er nog heel veel meer mogelijk is met VR.

 

Door de jaren heen zijn er ook bedrijven die zich bezighouden met AR. Een voorbeeld van een ar bedrijf is Vrowl. Vrowl is een ervaren partij die verschillende soorten VR & AR maakt voor diverse toepassingen. Zo kan het team dat bestaat uit developer 3D-artiesten, videomaker en creatives toepassingen maken waarin je personeel kan werven, trainingen kunt geven of kunt inzetten voor marketing & sales.

 

Bij Vrowl kan je ook een ar app laten maken. Met deze app is het mogelijk om je digitale informatie naar de fysieke wereld te brengen.

 

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!