Server ruimte VS. een dedicated server

Overweeg jij om je eigen webserver aan te schaffen? Bijvoorbeeld voor je website of -shop, voor een hobby, onderneming, of kennis? Het kan een lastig onderwerp zijn om je op te oriënteren. Daarom heb ik een paar zaken op een rij gezet. Hopelijk maakt het jouw keuze om digitale opslag te regelen een stuk eenvoudiger!

 

Voordelen server ruimte

 

Met server ruimte bedoelen we in principe gewoon webhosting. En goede webhosting, daar kun je prima mee vooruit, met name wanneer je een ietwat kleinere webshop of website hebt. Bijvoorbeeld een blog, zoals deze, of een webshop met bijvoorbeeld duizend producten. Dan kun je hoogstwaarschijnlijk prima terecht bij een hostingpartij voor een specifieke server ruimte. Dan huur je in feite een stuk opslag van een server. Deze server wordt gedeeld met (vaak vele) andere huurders. Er zitten dus nadelen aan, bijvoorbeeld dat je tot op bepaalde hoogte afhankelijk bent van de structuur en verdeling van de server.

 

Desalniettemin is dit een prima optie voor de meeste kleine online ondernemers. Vergelijk echter altijd diverse webhosting aanbieders, voordat je er met eentje in zee gaat. 

 

Voordelen van een dedicated server

 

Met een dedicated server weet je altijd precies waar je aan toe bent. Zo is het bijvoorbeeld erg eenvoudig om je exacte rekenkracht in te zien – en ben je gegarandeerd van een specifieke bandbreedte. Je hoeft per slot van rekening niets te delen met andere partijen. Wanneer je hiervoor kiest dan kies je dus voor de hoogste prestaties – je hebt immers alle resources in hand voor hoge performance. Daarnaast zitten andere voordelen bij dedicated servers. Namelijk dat deze vaak uitstekend worden onderhouden door het bedrijf waar je deze van huurt. Aansluitend kun je ook een beroep doen op support. Is er iets aan de hand? Dan staat de klantenservice voor je klaar.

 

Dedicated servers kun je huren in Nederland, ideaal om de hoek! Je kunt er ook vanuit gaan dat de servers uitstekend worden beveiligd. Dat is per slot van rekening in de best interest van de verhurende partij. 

 

Voor elk type (zakelijke) digitale applicatie is een dedicated server zonder twijfel de beste optie. Er hangt natuurlijk wel een groter prijskaartje aan een eigen webserver, dan een stuk server ruimte. Echter is dat altijd het geval wanneer men spreekt over hogere kwaliteit. Een kleine prijs voor gemoedsrust. Voor een dedicated server kan je denken aan een vanafprijs van ronde de 40 euro. 

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!