Ziggo storing? Wat zijn de oorzaken?

Zodra er een Ziggo storing in het land is, merken we pas echt hoe afhankelijk we van internet geworden zijn. Sociale media, ‘even iets opzoeken’, het betalen van je boodschappen, communicatie met klanten en het studeren voor een examen: we kunnen niet meer zonder. Maar als internet zo noodzakelijk is, waarom hebben we dan toch regelmatig met storingen te maken?

 

Pakketje

Een storing kan veel verschillende oorzaken hebben. Je zou het kunnen vergelijken met het bezorgen van een pakketje. Je pakketje kan om verschillende redenen niet bezorgd worden. Er kan in het sorteercentrum iets mis zijn gegaan of de pakketbezorger kan met pech onderweg staan of andere problemen op zijn pad hebben gekregen. Zo is het ook met een internetstoring: het kan zijn dat er intern bij Ziggo een probleem is of dat er een probleem is bij het ‘vervoer’, dus een probleem dat niet in het datacenter plaatsvindt.

Interne Ziggo storing

In het datacenter van Ziggo kunnen om verschillende redenen storingen ontstaan. Met de software kan een probleem zijn, bijvoorbeeld een bug. Ook kan er een stroomstoring zijn bij Ziggo, dat zelfs tot gevolg kan hebben dat hardware beschadigd wordt. Internetcriminaliteit kan ook een storing veroorzaken. Een voorbeeld daarvan is een virus of een ddos-aanval (Distributed Denial of Service). Dit betekent dat mensen doelbewust proberen een server te overbelasten. Hierdoor vertraagt deze of kan hij er zelfs mee ophouden.

Ziggo Storing extern

Er liggen miljoenen kilometers aan kabels en leidingen in de grond. Het is dus niet zo gek dat zich daar af en toe een probleem voordoet. Regelmatig worden door graafwerkzaamheden kabels geraakt en beschadigd. Ook blikseminslagen kunnen grote gevolgen hebben. Apparaten kunnen stukgaan door de inslag en kabels kunnen smelten. Als dit net een kabel van Ziggo betreft, zijn de gevolgen logisch: het internet kan ‘niet bezorgd worden’.

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!