3 gouden tips voor het elektrische roken

Het meeste uit je vape ervaring halen? Dan hebben we een paar tips voor je. Hoewel e-roken op het oppervlakte lijkt op het normale roken, haal je het meeste uit een e-sigaret als je verschillende “technieken” toepast en ervoor zorgt dat je je elektrische sigaret zelf goed gebruikt.

 

Laad je batterij volledig op

Dit klinkt wellicht simpel, maar het USB-lampje op sommige opladers flikkert soms tussen de kleuren “opladen” en “vol” (meestal rood en groen). Daardoor weet je dus niet zeker in hoeverre je e-sigaret nu is opgeladen. De hoeveelheid damp die je uit je batterij kunt halen, hangt af van hoeveel stroom er in zit. Dus als je opnieuw oplaadt, zorg er dan voor dat de sigaret helemaal vol zit. Wacht tot het lampje continu groen wordt en als het blijft flikkeren: laat de batterij opladen voor de door de fabrikant aanbevolen hoeveelheid tijd (meestal ongeveer drie uur).

 

Bespaar geld met (goede) e-liquid

Wegwerppatronen bieden aanzienlijke besparingen ten opzichte van het alternatief voor tabak, maar als je absoluut je geld niet weg wil gooien, dan kan je nog altijd het beste goede e-liquid gebruiken. Met een 30 ml flesje vul je ongeveer 60 patronen (afhankelijk van de grootte natuurlijk) en kan al voor een paar euro in huis worden gehaald. Met disposables krijg je ongeveer 10 cartridges voor ongeveer dezelfde prijs. Je kunt verlopen cartridges opnieuw vullen of speciale lege (en hervulbare) cartridges kopen. Het gebruik hiervan is simpel: de oplossing kan je gemakkelijk het het patroon druppelen. Hiermee bedek je het absorberende binnenmateriaal, zodat het opnieuw gevuld is.

 

Zet de atomizer aan, voordat je een trekje neemt

Een atomizer is het kleine verwarmingselement die de vloeibare oplossing omzet in de damp die je inademt. Het moet een beetje opwarmen, voordat het met maximale efficiëntie werkt. Dus een van de beste tips voor e-sigaretten is om de batterij te activeren voordat je je eerste trek neemt. Op een handmatige batterij houdt je de knop gewoon een paar seconden ingedrukt voordat je een trekje neemt. Neem een paar korte, inleidende trekjes om de atomizer te vullen met de automatische batterij.

Een tweede tip over het gebruik van de atomizer: laat de boel niet opdrogen. Je ervaart een verbrande en onaangename smaak wanneer je cartridge bijna geen e-liquid meer heeft. Het is dan goed om de atomizer in deze staat niet te blijven gebruiken. Als het patroon leeg raakt, kan het activeren van de atomizer er namelijk voor zorgen dat deze oververhit raakt. Oververhitting zorgt ervoor dat deze kapot gaat, probeer dit dus te vermijden!

 

Zo, dat waren enkele tips van ons over het roken van de elekrische sigaret. Heb jij tips, opmerkingen of aanvullingen op dit artikel? Deel ze gerust in de comments!

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!