Bied je klanten een optimale betaalervaring

Je webshop trekt heel wat bezoekers, winkelmandjes worden gretig gevuld, maar wanneer het tijd is om te betalen, haakt meer dan de helft van je potentiële kopers af. Klinkt dit bekend in de oren? Heb jij ook met dit probleem te kampen? Het is een veelvoorkomende kinderziekte op webshops, maar wel eentje die makkelijk aan te pakken is. Wij geven je enkele tips voor een optimale betaalervaring. 

 

Een waaier aan keuzes

Wie een aankoop doet op je webshop, heeft meestal ook zijn eigen voorkeur wat betaalmethodes betreft. De ene betaalt graag meteen, de andere verkiest een overschrijving achteraf. Geef als webshop je bezoekers dan ook de keuze en stel verschillende betaalmethodes ter beschikking. Ziet je klant de favoriete betaalmethode tussen de verschillende opties staan? Dan is de kans heel groot dat er effectief tot een aankoop wordt overgegaan. Afhankelijk van de grootte van je bedrijf kan je het aanbod aan betaalmogelijkheden uitbreiden, maar enkele basics zijn onmisbaar op een goede webshop. Onder die basics verstaan we op z’n minst een checkout met Bancontact en Mastercard of Visa en eventueel PayPal. Wil je nog meer betaalmethoden aanbieden? Bekijk dan eens of het voor je bedrijf mogelijk is om, bijvoorbeeld, AfterPay of wellicht Apple Pay aan te bieden.

 

Kies een degelijke betaalservice

Een goede betaalervaring hangt grotendeels af van de diensten van de payment service provider (PSP) die je onder de arm neemt. Het toevoegen van die diensten op je webshop is poepsimpel door de makkelijke integratie met Payment Plugin Magento. Het is dus aan jou om een keuze te maken tussen diverse aanbieders. Kies een service provider die het best bij jouw merkidentiteit past. Welke zaken vind je belangrijk voor jouw product of dienst? Staat conversieoptimalisatie bij jou voorop, zoek dan naar een betaalprovider die hier ook constructief op inzet. 

 

Het draait allemaal om vertrouwen 

Vertrouwen is belangrijk in alle relaties. In persoonlijke relaties, maar ook in zakelijke relaties is dit de sleutel tot succes. Op zakelijk vlak liggen de verwachtingen anders, maar laat aan (potentiële) klanten weten dat je webshop betrouwbaar is. Actions speak louder than words. Toon die betrouwbaarheid concreet aan en zorg dat je te allen tijde je beloftes invult. Teleurgestelde klanten zijn vaak klanten die je niet meer terugziet en dat is het laatste dat je wil. Integreer in je webshop een veiligheidslabel. Zo’n label heeft een bepaalde overredingskracht, dus het is een goed idee om te bekijken welke beschikbaar zijn voor jouw business en betaalsysteem. Zijn je producten aan de duurdere kant? Dan is het misschien interessant een bedenktijd te introduceren. Dat geeft een vertrouwd gevoel omdat de aankoop minder beslissend is. Ben je zelf overtuigd van de kwaliteit van je producten, dan zou dit geen probleem mogen vormen. 

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!