Een nieuwe telefoon? De Samsung Note 10 (Plus) is wat je wil!

Onlangs heeft Samsung haar nieuwste parel aangekondigd: de Samsung Galaxy Note 10 en de 10 Plus variant. Sinds augustus al verkrijgbaar in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Binnenkort ook bij ons beschikbaar op de Nederlandse markt. Wil je een nieuwe telefoon kopen of mag je je abonnement binnenkort verlengen? Dan is dit zeker een toestel dat je wilt overwegen. Laten we dan snel bekijken welke voor- en nadelen deze telefoon je biedt en of je beter voor de gewone variant of het Plus-model kunt gaan.

 

Niet één maar twee nieuwe Note-telefoons gelanceerd

 

Het is de allereerste keer dat Samsung besluit om twee nieuwe Note edities in één jaar te lanceren. Er is een gewoon model en een Plus-variant, die uiteraard een groter scherm heeft. Een scherm van 6,3 inch bij de Samsung Note 10 en maar liefst 6,8 inch bij de Samsung Note 10 Plus. Heerlijk groot dus, wat het ideaal maakt om Netflix te kijken, bijvoorbeeld wanneer je thuis in de veranda zit. Behalve de grootte, zijn er meerdere verschillen tussen de twee toestellen. Laten we ze per toestel bekijken, dan kun je daarna beslissen welk toestel het best bij jou zou passen. Beide toestellen kun je overigens met of zonder S Pen gebruiken. Net wat jij zelf fijn vindt.

 

Waarom de Samsung Note 10?

 

De Samsung Note 10 heeft smalle randen, is een stukje kleiner en is dus geschikt voor mensen die niet per se een heel groot toestel willen. Het verschil in hardware is er namelijk niet. Beide telefoons hebben een opslagcapaciteit van 256GB. Meer dan genoeg, dus! Daarbij heeft dit toestel drie camera’s, bestaande uit een hoofdlens, een groothoeklens en een zoomlens. Wel heeft het scherm een iets lager kwaliteit, namelijk 1080p full HD. Niet dat je daar snel iets van merkt én het bespaart energie van de batterij. De batterijcapaciteit is overigens 3500 mAh.

 

Waarom de Samsung Note 10 Plus?

 

Heb je liever een iets groter scherm, zodat je makkelijk kunt typen, aantekeningen kunt maken en andere dingen op met je telefoon kunt doen? Kies dan voor de Samsung Note 10 Plus. Dit toestel heeft meer werkgeheugen (12GB tegenover 8GB) en er zit een Time of Flight sensor bij voor mooiere foto en video opnames. De batterij heeft een capaciteit van 4300 mAh en gaat dus langer mee dan de gewone variant. Daarnaast krijg je er een extra oplader bij, waardoor je telefoon sneller oplaadt. Bij de Note 10 Plus kun je bovendien een SD-kaartje plaatsen. Je betaalt maar €150 meer.

 

Ons slotoordeel

 

De Samsung Note 10 heeft dus goede hardware en goede camera’s waarmee je niet alleen kunt inzoomen maar ook uitgezoomd prachtige beelden mee maakt. Daarnaast biedt hij veel mogelijkheden en heeft hij een compacte behuizing. De Samsung Note 10 Plus heeft daarentegen een groter scherm, de batterij gaat langer mee en deze beschikt over een Time of Flight sensor voor extra mooie foto’s en video’s. Ook is er ruimte voor een geheugenkaartje, zodat je extra veel mogelijkheden hebt. Trekken die extra voordelen jou aan of houd je het liever bij de ‘gewone’ variant? Laat het ons weten in de comments!

 

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!