Goedkoop boodschappen doen en de beste koopjes vinden!

Boodschappen is voor vrijwel iedereen een dagelijkse of een wekelijkse taak. Keer op keer wordt er een boodschappenlijstje gemaakt om de heerlijkste gerechten te maken. Aangezien de boodschappen af en toe nogal prijzig kunnen uitvallen, is het daarom handig om wat tips te hebben om goedkoper boodschappen te doen. Dit betekent niet direct dat je minder lekker hoeft te eten, maar dat je op een tactische manier je inkopen doet. Benieuwd hoe je goedkoper je wekelijkse boodschappen in huis kunt halen? Lees dan vooral verder.

 

Koop grotere verpakkingen


Een van de eerste tips om goedkoper uit te zijn, is om in bulk te kopen. Producten zoals waspoeder, zeep, rijst en suiker worden vaak gebruikt. Grotere verpakkingen zijn vaak een stuk goedkoper dan week na week een kleine verpakking mee te nemen. Door in bulk te kopen kun je daarom een hoop kosten besparen.

 

Let op de aanbiedingen


Een van de meest gebruikte tips om goedkoper boodschappen te doen is natuurlijk om op de aanbiedingen te letten. Kijk in de folders en op het internet om meerdere winkels met elkaar te vergelijken. Als je binnenkort nieuwe koffie nodig hebt, kan het namelijk erg lonen om eerst alvast op zoek te gaan naar een Senseo aanbieding. Een voordeelpak zal je namelijk snel een hoop kosten schelen.

Hetzelfde geld voor zeep en andere producten van Nivea. Dagcrème, shampoo en andere verzorgingsproducten heb je vrijwel altijd nodig, waardoor het ook hier verstandig is om op een Nivea aanbieding te letten. Is er bijvoorbeeld een 2e voor de halve prijs actie? Of een 1+1 gratis aanbieding? Door goed op te letten en in de gaten te houden wanneer deze producten in de aanbieding zijn, kun je een hoop geld besparen.

 

Maak een boodschappenlijstje


Als je zonder boodschappenlijstje de winkel binnenstapt, zal het je vaak gebeuren dat je een hoop producten koopt die je eigenlijk niet nodig hebt. Deze impulsaankopen zorgen wekelijks voor een hoop extra kosten. Zorg er daarom voor dat je van te voren een lijstje maakt en ook alleen de spullen koopt die hierop staan.

 

Kijk op onderste planken


Supermarkten zorgen er vrijwel altijd voor dat de A merken en de duurste producten op ooghoogte staan. Je kunt daarom een hoop kosten besparen op je boodschappen door ook eens op de onderste planken te kijken. Hier staan vaak een stuk voordeligere producten, waardoor je soms wel tientallen euro’s kunt besparen.

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!