Heren: zo draag je je favoriete polo shirt

In de zomer is er onder de heren altijd een favoriet kledingstuk wat weer uit de kast getrokken mag worden. Ik heb het natuurlijk over polo shirts. Een poloshirt kan op verschillende manieren gedragen worden. Benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is qua outfits met een polo? Dan ben je hier in dit artikel aan het juiste adres.

Een korte geschiedenis van het polo shirt

Het poloshirt is waarschijnlijk uitgevonden in de jaren '20, door de welbekende fashion designer Rene Lacoste. Maar dit is niet helemaal zeker. Er wordt ook gezegd dat de eerste polo's al in 1800 gespot zijn in Manipur in India. Deze polo-achtige shirts werden gedragen tijdens de eerste polo wedstrijden door de Indiase spelers. Vandaar dus de naam. Tegenwoordig kun je polo shirts echter altijd dragen, of je nu een potje polo of tennis gaat spelen of een date hebt bij dat leuke restaurant in de stad met zonovergoten terras.

De pasvorm is belangrijk

Poloshirts zijn er in verschillende kleuren en modellen. Als je op zoek bent naar een poloshirt heren, dan is het goed om erop te letten dat het shirt mooi aansluit. Rechte, vormloze polo's staan alles behalve flatteus. Ook weet je dat de polo goed zit als de mouwen mooi strak, maar niet te strak, om de biceps zitten. Ga dus voor een slim fit of duidelijk getailleerde polo shirts, dan weet je dat je goed zit.

Met een polo shirt kun je alle kanten op

Je kunt een poloshirt in je broek dragen, of er uit. Hier zitten niet echt regels van etiquette aan verbonden. Het belangrijkste is dat jij je prettig voelt. De klassieke polo shirts vind je vaak in lichte pastelkleuren. Maar ook donkere kleuren of met een gezellige print is altijd leuk. En je kunt de polo altijd goed combineren met een chino, bermuda of spijkerbroek. Let er wel op dat als je een poloshirt met print draagt, je het beste voor een effen broek kunt gaan. Tenzij je houd van opvallende outfits met veel kleur en print. Dan moet je natuurlijk vooral doen waar jij je goed bij voelt!

Polo shirts voor elke gelegenheid

Polo shirts zijn van die items waar je nooit genoeg van in je kast kunt hebben. En ze zijn voor elke gelegenheid geschikt. Zeker in de zomer heb je niet altijd zin om in een overhemd te moeten rondlopen als het warm is. Hier komen polo shirts goed van pas. Een poloshirt kan, als je het op de juiste manier styled, namelijk heel netjes en professioneel staan. Zorg dus dat je flink wat polo shirts in slaat voor de zomer, zodat je eindeloos kunt mixen en matchen!

RubenWaslijn
RubenWaslijn
Ruben heeft een brede interesse, wat precies datgene is waardoor hij bij Waslijn.com is gaan schrijven. Hoofdzakelijk tikt hij echter artikelen over ondernemerschap en trends.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!