Hoe organiseer je zelf een communiefeest?

In het voorjaar is het weer zover: heel wat kinderen doen hun eerste communie of worden op hun 12de gevormd. Een bijzondere gebeurtenis in het leven van elk kind en daar hoort uiteraard een leuk feestje met cadeautjes bij. Vind je het wat duur om de organisatie van dit feest uit te besteden aan een event planner en besluit je zelf voor de organisatie te zorgen? Met behulp van dit artikel zorg je voor een fantastisch feest!

Wat wordt het thema?

Voor je écht met de organisatie van het feest kan beginnen, moet je goed nadenken over het thema. Je kan je kind zelf laten kiezen… Bij een 6-jarige die zijn eerste communie doet, is de kans groot dat het thema ‘Frozen’ of ‘Paw Patrol’ wordt. Wil je dat vermijden, dan beslis je beter zelf over het thema. Om het nog wat kindvriendelijk te houden kan je bijvoorbeeld voor tropical vibes of een dierenthema gaan. Zeker als je kind gek is van (wilde) dieren kan je bijvoorbeeld ‘The Big Five’ als thema nemen. Telt voor jou vooral het esthetisch plaatje, dan kan je beige of andere aardekleuren als thema kiezen. Alle decoratie zal dan in deze kleurcombinatie zijn.

Thuis of op locatie?

Heb je een grote tuin of een ruime woonkamer, dan kan je het feestje zeker bij je thuis organiseren. Alles hangt natuurlijk af van het aantal gasten dat je uitnodigt. Wil je meer dan 50 mensen ontvangen, dan is het beter om een zaaltje te huren. Maar een twintigtal genodigden moet zeker lukken om bij jou thuis te ontvangen. Organiseer je een tuinparty, maar is het niet zeker dat het die dag droog blijft? Speel dan op zeker en huur een partytent. Ook andere materialen zoals extra tafels, stoelen, servies en bestek kan je huren bij een feestverhuurder in de buurt.

Wat schaft de pot?

Nu je beslist hebt wat het thema van het feest wordt, het nodige materiaal is besteld en je ook de mooiste decoratie in huis hebt gehaald, kan je nadenken over het menu. Zie je het niet zitten om voor meer dan twintig mensen een driegangenmenu op tafel te toveren, dan kan je een beroep doen op een cateraar. Ook leuk: laat een aantal foodtrucks langskomen, bijvoorbeeld met frietjes. Dat zullen de kinderen op het feestje fantastisch!

Hoe kan ik je bedanken?

Een feestje vieren met familie en vrienden, dat is toch fantastisch? Je kan voor de communie bedankkaartjes kopen die het feestvarken kan uitdelen als de gasten naar huis gaan. Vind je een kaartje alleen niet voldoende? Dan kan je ook originele communiebedankjes kopen, zoals een zakje snoep of een kleine memospel. Zo’n bedankje hoeft niet groot te zijn, het is vooral het gebaar dat telt. En zo gaat iedereen tevreden naar huis.

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!