Lenteschoonmaak? Denk ook aan je wagen!

Van de zolder tot de garage: tijdens de lenteschoonmaak krijgt het hele huis een beurt. Wat hierbij schromelijk over het hoofd gezien wordt: de wagen! Ja, we poetsen onze wagen regelmatig, of we stoppen na het werk wel eens aan de wasstraat. Maar een echt grondige ‘grote kuis’, heb je dat ooit al gedaan met je auto? Laat je deze lente eens volledig gaan, geef je auto een grondige beurt en vergeet daarbij de volgende items niet. Zo rijd je heerlijk fris de zomer tegemoet!

Alle kastjes leeg

De buitenkant van onze auto krijgt gelukkig wel regelmatig een sopje. En ook stofzuigen – zeker met kinderen in de auto – lukt al eens. Maar verder dan dat gaat de maandelijkse poetsbeurt niet. Pak het daarom deze lente eens extreem grondig aan. Begin bijvoorbeeld door je auto eens helemaal leeg te halen! Haal alles uit het handschoenenkastje, verzamel alle losse items uit de deurvakjes, van op, rond en onder de achterbank, haal losse elementen uit de auto en maak de koffer volledig leeg. Wedden dat je een hele berg spullen verzameld hebt? 

Houd dan een grote kuis: wat heb je echt in je auto nodig? Wat is de beste plaats voor belangrijke items? Moet je op zoek naar bijvoorbeeld een organiser voor tablet en speelgoed voor de kinderen op de achterbank? Denk ook aan afval: veel chauffeurs weten daar geen blijf mee. Dan is een klein vuilnisbakje aan de passagiersstoel een ideale aanvulling om je wagen proper te houden. 

Goed verlicht 

Wist je dat ook de lampen van je wagen er na een tijdje wat versleten kunnen uitzien? Ze worden dof, een beetje vergeeld zelf. Niet alleen is dat minder mooi, ze geven ook minder licht en dat is gevaarlijk. Geef daarom bij elke auto schoonmaak ook je koplampen een stevige beurt met een koplampen polijstset. Het is een klein klusje, maar maakt een serieus verschil! 

Spic en span

Na een poetsbeurt blinkt je wagen als nieuw. Maar wie wat dichter kijkt, ziet vaak toch nog details. Kleine krasjes die je al maanden storen, bijvoorbeeld. Het is niet omdat ze niet opvallen, dat jij niet weet dat die plekjes er zijn, toch? 

Nu je je auto eens de volle poetslading geeft, is het tijd om al die kleine oneffenheden aan te pakken. Veel mensen gaan ervoor naar een specialist, maar je auto polijsten – of polieren – is eigenlijk heel eenvoudig zelf te doen, als je de juiste producten in huis haalt en je geduldig en nauwkeurig te werk gaat. Bekijk zeker handleidingen online en volg de voorschriften van je product. Dan rijd je na deze lente-wagen-schoonmaak weer helemaal als nieuw!

 

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!