Tips voor het aanschaffen van een nieuwe keuken

Het kopen van een nieuwe keuken is niet iets wat je zomaar doet. Het is investering voor hopelijk heel wat jaren en kost redelijk wat geld. Je wilt daarom een weloverwogen keuze maken. Maar waar moet je eigenlijk allemaal op letten bij aankoop van een keuken? In dit blog een aantal tips.

Een goed begin is het halve werk

De eerste stap is meestal een bezoek aan een keukenzaak. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent voordat je naar deze afspraak gaat. Een bezoek aan een keukenzaak kan nogal overweldigend zijn, zeker wanneer je nog geen idee hebt wat je nou eigenlijk wil. Bedenk daarom van te voren wat jouw wensenlijst is. Welke apparatuur wil je in je keuken? Hoeveel kastruimte heb je nodig? Wanneer je deze wensen van tevoren hebt bedacht is het gemakkelijker een keuken te vinden die hieraan voldoet. Tevens geef je op deze manier de adviseur alvast wat handvatten waardoor deze je gerichter kan adviseren. Ook het vaststellen van een budget is belangrijk om te doen voordat je een afspraak bij een keukenzaak maakt.

Keuze van keukenzaak

Nu je in kaart hebt gebracht wat je budget is en waar je keuken aan moet voldoen, is het tijd voor het maken van een afspraak bij een keukenzaak. Het kopen van een keuken is vaak ontzettend kostbaar dus je wilt zeker zijn van je aankoop. Let bij het maken van een keuze voor een keukenzaak dan ook op of zij CBW-erkend zijn. Dit wilt zeggen dat zij zekerheid bieden over jouw aanbetaling, productgarantie en eventuele geschillen.

Keuze van apparatuur

Een keuken bestaat grotendeels uit apparatuur, en het is fijn als je die zo lang mogelijk zonder problemen kan gebruiken. Bekijk daarom van tevoren van welk merk jij je apparatuur wilt kopen. Let hierbij niet alleen op de kwaliteit, maar neem ook de de aanvullende service mee in je keuze. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat er een onderdeel kapot en dan is het wel zo fijn als dit (kosteloos) gerepareerd kan worden of als je deze losse onderdelen kunt bestellen zonder over te gaan op een nieuwe aankoop. Een merk met kwaliteitsproducten op het gebied van keukenapparatuur is Pelgrim. Pelgrim onderdelen zijn los te bestellen en zijn vaak eenvoudig te vervangen. Of je nou op zoek bent naar Pelgrim oven onderdelen of pelgrim afzuigkap onderdelen, bij fiyo.nl ben je aan het juiste adres.

Fiyo.nl

Bij fiyo.nl vind je niet alleen Pelgrim onderdelen, maar ook keukenapparatuur van andere merken. Tevens bieden ze vaak een alternatieve optie voor het originele product of onderdeel. Deze alternatieve zijn van goede kwaliteit, en worden met maar liefst 10 jaar garantie geleverd.

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!