Vijf momenten waarop een elektrische fiets wel zo prettig is

Fiets je graag, maar zijn er ook dingen die je niet zo prettig vindt? Er zijn genoeg situaties te verzinnen waarin elektrische fietsen een stuk prettiger kunnen zijn dan fietsen die je volledig op eigen kracht in beweging moet houden.

 

Situatie 1: wind tegen

 

In Nederland waait het vaak, en wonderlijk genoeg lijk je hem op de fiets altijd tegen te hebben. Zeker als je op de fiets op weg bent naar een afspraak, is het niet prettig om hard tegen de wind in te moeten trappen. Met een natte rug kom je aan op je afspraak, geen prettig begin. Maar ook als je na een lange dag op weg naar huis bent is tegenwind geen pretje. Je bent moe, wilt snel naar huis en hard tegen de wind in trappen, dat kun je nu net niet meer hebben. Een elektrische fiets is op zo’n moment een uitkomst; je laat hem het harde werk doen, en komt opeens een stuk makkelijker en zonder natte rug vooruit.

 

Situatie 2: net iets te ver

 

Wil je graag op de fiets naar je werk, maar woon je voor het mooie net iets te ver weg, en ben je bang dat het je veel extra reistijd gaat kosten? Ook dan is een elektrisch fiets de oplossing. Hiermee ga je tenslotte een stuk harder vooruit en worden langere afstanden opeens een stuk makkelijker te overbruggen. Heb je geluk, dan kun je via je werkgever ook nog eens voor een paar euro in de maand een e-bike leasen, informeer er maar eens naar.

 

Situatie 3: je wil wel, maar het lukt niet

 

Er zijn veel mensen die best willen fietsen, maar gewoon lichamelijk niet in staat zijn om dit een tijdje vol te houden. Heb je bijvoorbeeld minder kracht in je benen, of ben je snel buiten adem? Dan kan dit een reden zijn om de fiets te laten staan. Zonde, want juist in beweging blijven kan deze klachten soms verminderen of stabiel houden. Door dan te kiezen voor een e-bike blijf je toch in beweging, maar kost het je een stuk minder kracht en inspanning.

 

Situatie 4: altijd weer die heuvel

 

Woon je in het oosten of zuiden van het land, en heb je veel heuvels in je omgeving? Dan kun je daar natuurlijk iedere dag stoer tegenop fietsen, maar een steuntje in de rug is vast en zeker welkom. Het is niet voor niets dat juist in deze gebieden de elektrische fiets bijzonder populair is.

 

Situatie 5: een dagje toeren

 

Nederland is perfect per fiets te bekijken. Overal liggen fietspaden, en er zijn prachtige fietsroutes aangegeven met routepaaltjes die je door het hele land vindt. Ben je niet gewend om meer dan een paar kilometer per dag te fietsen, maar lijkt het je wel mooi om bijvoorbeeld Texel fietsend te ontdekken? Ga eens langs bij fietsverhuur De Koog en huur een e-bike voor een dagje. Zo ervaar je een e-bike zelf en maak je ongemerkt veel meer kilometers. Zonder bekaf te raken om steeds een nieuw gebied ontdekken!

 

 

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!