Welke looptijd kies jij bij een mobiel abonnement?

Iedereen die weleens een mobiel abonnement heeft afgesloten weet het: er zijn heel wat keuzes die je moet maken voor je tot je aankoop kunt komen. Wil je er een toestel bij, of niet? Welke abonnementsvorm kies je, en let je daarbij vooral op de hoeveelheid data of zijn de belminuten leidend? En voor hoe lang sluit je het abonnement af? Ook dat is een vraag die je moet beantwoorden, en best een belangrijke.

 

De keuze tussen één of twee jaar

 

Ieder abonnement dat je afsluit heeft een vastgestelde looptijd. Telecomproviders geven je meestal de keuze tussen een abonnement voor één jaar of twee jaar. Je zal misschien wel gemerkt hebben dat je bij de keuze voor twee jaar vaak een wat lagere prijs betaalt, of misschien wat extraatjes ontvangt. Niet zo gek: je provider vindt het fijn om zeker te weten dat je zo lang mogelijk als klant wordt vastgelegd, en wil je daar graag voor ‘belonen’. Houd echter wel in je achterhoofd dat kiezen voor een lang abonnement ook betekent dat je lang niet over kan stappen naar een andere provider, ook niet als deze veel goedkoper is. Door lang vast te zitten aan een abonnement dat duurder is dan dat van de concurrent, kun je dus duurder uit zijn, ook al geeft je provider je wat korting.

 

Wat gebeurt er als je abonnement afloopt?

 

Veel mensen denken dat ze zodra hun abonnement na de gekozen periode afloopt zo snel mogelijk moeten verlengen. Veel providers versterken dit beeld, door je al voordat je abonnement afloopt ‘de mogelijkheid te geven te verlengen’. Het is echter zeker niet zo dat je na het aflopen van je abonnement plotseling geen klant meer bent. Nee, je abonnement wordt na de afgesproken periode simpelweg voortgezet, maar dan voor onbepaalde tijd. Klinkt heftig, maar betekent eigenlijk dat je vanaf nu per maand op kan zeggen.

 

Wil je mobiele abonnementen vergelijken en overweeg je over te stappen? Dan is dit het moment. Vergelijk het abonnement dat je hebt lopen met dat wat andere providers aanbieden voor hetzelfde geld. Of kijk eens of je voor hetzelfde pakket elders niet goedkoper uit kunt zijn. Dat doe je het snelst via een vergelijkingssite, waar je alle providers netjes op een rijtje vindt. Je kunt abonnementen met toestel bekijken, maar ook sim only vergelijken. Neem er rustig je tijd voor, maar sla ook snel toe als je een mooie aanbieding tegenkomt. Als je minder kunt betalen voor je mobiele abonnement, dan is iedere maand dat je dat eerder in kunt laten gaan mooi meegenomen.

 

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!