5 tips om ongedierte in huis te bestrijden

Plagen en ongedierte in huis of je garage wil je het liefst te allen tijde vermijden. En geloof ons: voorkomen is makkelijker dan genezen. Met deze tips kan jij muizen, fruitvliegjes of houtworm efficiënt bestrijden. Aan de slag!

 

1. Laat geen voedsel rondslingeren

Ongedierte komt vaak af op voedsel. Een gouden regel is dus: berg je eten en voedselvoorraden goed op in gesloten kasten en ruim etensresten onmiddellijk op. Dit verkleint de kans op muizen en ratten maar ook op onschuldige, kleinere ongewenste gasten zoals maden en fruitvliegjes. Fruitvliegjes kan je overigens makkelijk op afstand houden door lavendel in je fruitmand te leggen. Ze houden niet van die geur. Ook van dille, salie, basilicum, look en kruidnagel zijn ze geen fan.

 

2. Zorg voor een periodiek onderhoud van je woning

In een schoon en goed onderhouden huis, zal je minder snel last hebben van ongedierte dan wanneer je het niet te nauw neemt met de wekelijkse schoonmaak. Voorkom ook broodkruimels op de grond en rondslingerende etenswaren op het aanrecht.

 

3. Dicht kieren en spleten

Hoe minder mogelijkheden ongedierte heeft om je woning binnen te dringen, hoe beter. Dicht dus mogelijke ingangen, kieren, naden en spleten. Gebruik gaas en horren voor ramen en deuren. Zorg er wel voor dat er steeds voldoende ventilatie is. Alles hermetisch afsluiten is dus uit den boze!

 

4. Gebruik chemische bestrijdingsmiddelen

Bij deze tip geldt wel: enkel met mate en wanneer het écht nodig is. Wij zijn voorstander van middelen die niet schadelijk zijn voor het milieu. Weet dat chemische middelen gif bevatten, dus let op dat je andere mensen, planten en dieren niet nodeloos in gevaar brengt. Probeer altijd eerst preventief ongedierte te bestrijden of door middel van mechanische bestrijding, alvorens je aan de slag gaat met chemische bestrijdingsmiddelen.

 

5. Schakel een gespecialiseerde firma in

Muizen kan je eenvoudig zelf bestrijden door het plaatsen van muizenvallen met een stukje kaas. Maar wat als je te kampen hebt met houtworm in houten meubels? Kakkerlakken of ratten? Voor de bestrijding van dit soort ongedierte, schakel je beter de hulp van een professionele firma in.

Ongedierte bestrijden doen zij niet enkel in woningen van particulieren, maar ook in bedrijfsgebouwen, magazijnen, silo’s, containers en schepen. Kamp je dus als bedrijf met ongedierte, dan kunnen zij dit bestrijden. Vaak gebeurt dit in de vorm van begassing of fumigation. Er wordt dan gebruikgemaakt van een gifgas om ruimten of goederen curatief te behandelen.

 

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!