De afgelopen weken is het heerlijk weer geweest (terwijl ik dit schrijf regent het, maar dat mag de pret niet bederven). Het leek me daarom leuk om eens goed te kijken naar de verschillende typen parasol die er zijn. Een collega vertelde me namelijk van de week dat er zoiets is als een muurparasol, en eerlijk gezegd had ik daar geen weet van.
Laten we eerlijk zijn: eigenlijk is geen een tuin of terras echt “af” zonder een prachtige / stoere / praktische parasol! Maar ja, die komen vandaag de dag ook in verschillende vormen, typen en maten. Dus hoe kies je nu de juiste uit? In dit artikel leggen we uit wat een muurparasol is, en waarom deze eigenlijk best ideaal is!
Dit is de muurparasol!
Met een muurparasol kun je flink ruimte besparen. Daarnaast heb je niet zo’n mega zware voet nodig die, laten we wel wezen, soms aardig in de weg kan staan. Een muurparasol kun je over het algemeen bevestigen middels een muurbeugel. Deze kan je monteren op verschillende oppervlakken, bijvoorbeeld ook een schutting of balkon. Ideale van dit type parasol is dat je altijd de zon kan volgen en de schaduw pakken. Dat komt door de opties om te kantelen en zwenken.
Niet alleen in de tuin of op het dakterras is de muurparasol ideaal. We zien deze variant ook in toenemende mate gebruikt worden in de horeca. Natuurlijk ideaal om nog net één of twee plekjes voor tafels en stoelen vrij te maken. Een reguliere parasolvoet neemt per slot van rekening veel ruimte in op je terras.
Een muurparasol kan je natuurlijk niet overal bevestigen. In het midden van je grasveld wordt bijvoorbeeld lastig. Gelukkig is er altijd nog de vertrouwde zweefparasol. Dat scheelt ook weer montagewerk!
Belangrijk om nog te weten
Het uiterlijk is natuurlijk een van de belangrijkste dingen om een parasol uit te kiezen. Uiteraard! Maar houd ook rekening met een aantal andere zaken. Zo is het bijvoorbeeld gunstig dat de frames van de parasol zijn gemaakt van aluminium, zodat deze goed bestand zijn tegen corrosie. Zelf heb ik wel eens een parasol gehad waarvan de paal van hout was. Zag er leuk uit, maar na een tijd van regen was het hout zo uitgezet, dat ik de parasol zelf niet meer uit de voet kreeg. Tot spijt heb ik ze allebei moeten weggooien.
Laat ons in comments weten welk type parasol jij in je tuin, of op je dakterras, hebt staan! We zijn benieuwd. Heb je toffe foto’s van je terras of tuin? Stuur ze vooral op naar info@waslijn.com. De mooiste inzendingen voegen we samen in een nieuw artikel over terrassen.