Dé BBQ trends van 2023

Het is zomer en dat betekent dat het BBQ-seizoen weer van start is gegaan. Voor de liefhebbers van gegrild vlees en smaakvolle gerechten is dit hét moment om de barbecue uit de schuur te halen en aan de slag te gaan. Maar wat zijn de nieuwste trends op het gebied van BBQ’en in 2023? We nemen je mee op een smakelijk avontuur.

 

Experimenteren met smaken en technieken

In 2023 draait het niet alleen om de klassieke hamburgers en worstjes op de grill. BBQ-liefhebbers zijn steeds avontuurlijker geworden en experimenteren graag met nieuwe smaken en technieken. Denk aan vlees roken met verschillende soorten houtsnippers, marinades met exotische kruiden gebruiken of zelfs desserts bereiden op de barbecue. Het draait allemaal om de creatie van unieke en verrassende smaakcombinaties.

 

De opkomst van houtpellets

Een van de meest opvallende trends in 2023 is houtpellets gebruiken als brandstof voor de barbecue. Houtpellets zijn samengeperste korrels van houtafval en worden steeds populairder vanwege hun milieuvriendelijke karakter en de unieke smaak die ze aan gerechten geven. De pellets worden gebruikt in speciale BBQ’s die zijn ontworpen voor dit type brandstof en zorgen voor een gelijkmatige en gecontroleerde warmte. Het resultaat? Sappig vlees met een heerlijk rokerig aroma.

 

Vegetarisch BBQ’en in de spotlight

In 2023 wordt de trend van vegetarisch eten ook doorgetrokken naar de barbecue. Steeds meer mensen kiezen ervoor om minder vlees te eten of helemaal over te stappen op een plantaardig dieet. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om ook op de barbecue te genieten van smaakvolle vegetarische gerechten. Denk aan gegrilde groenten, gepofte aardappels, vegetarische burgers en zelfs gegrilde fruitdesserts. BBQ’en wordt hierdoor toegankelijker en diverser dan ooit tevoren.

 

De kunst van slow cooking

Slow cooking is een trend die al enige tijd aan populariteit wint, en in 2023 zien we deze techniek ook terug op de barbecue. Het draait allemaal om geduld en tijd om gerechten langzaam te laten garen. Met behulp van indirecte hitte en lage temperaturen worden vleesgerechten extra mals en vol van smaak. Of je nu ribbetjes, pulled pork of een hele kip bereid, slow cooking op de barbecue zorgt voor een ware smaakexplosie.

 

Zelf marinades maken

Zelf marinades maken is ook in 2023 een essentieel onderdeel bij een barbecue. Het geeft je de vrijheid om zelf unieke smaakcombinaties te creëren en je gerechten te personaliseren. Het maakt niet uit of je kiest voor een pittige barbecuesaus, een zoet marinade of een kruidige meditirane mix. Met zelfgemaakte marinades zal je je gerechten ongetwijfeld naar een hoger niveau tillen.

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!