De beste tips voor nieuw laminaat in huis

Laminaat is een veelgebruikte vloerbedekking, omdat het gemakkelijk bij te houden is. Het bestaat uit verschillende laagjes plaatmateriaal, waarbij houtvezels met lijm worden samengeperst. Het is een van de meest gekozen vloersoorten in Nederlandse woningen. Het is niet alleen goedkoper dan het gelijk uitziende, maar duurdere parket, het is ook nog eens verkrijgbaar in verschillende soorten en kleuren. Laminaatvloeren geheel naar eigen smaak te kiezen en ze zijn gemakkelijk aan te passen. Zo weet je zeker dat je en vloer krijgt die past bij jouw wensen.

 

De voordelen van laminaat

 

Wanneer je een laminaatvloer in je (nieuwe) woning laat leggen of deze zelf gaat leggen, weet dan dat je de komende jaren van een aantal grote voordelen kunt genieten:

  •         Het is gemakkelijk schoon te maken;
  •         Het is onderhoudsvriendelijk;
  •         Het is makkelijk te leggen;
  •         Het is vochtbestendig en kleurvast;
  •         Het is een milieuvriendelijke keuze;
  •         Het is veelzijdig.

 

Welk soort laminaat past bij jouw interieur?

 

Veel laminaatsoorten zijn voorzien van een houtmotief. Dat is niet het enige, want er zijn zelfs laminaatsoorten die een voelbare houtstructuur hebben. Zo waan je je in je eigen huis helemaal in een landelijke omgeving. Tegenwoordig zijn laminaatvloeren zelfs zó mooi, dat ze eigenlijk niet van een echte houten vloer te onderscheiden zijn. En dat is wel zo belangrijk, want naar een laminaatvloer heb je veel minder omkijken, dan naar een echte houten vloer. Kies bijvoorbeeld voor laminaat van Karwei. Die hebben namelijk veel verschillende types, zoals (onder anderen) tegellaminaat of kliklaminaat.

 

Laminaatplanken of –tegels?

 

Hoewel je doorgaans het vaakst laminaatplanken tegenkomt in Nederlandse huishoudens, wordt tegellaminaat ook steeds populairder. Zoals laminaat dat eruitziet als een natuurstenen tegelvloer, maar lang niet zo duur of zwaar en lastig te onderhouden is. Het geeft je huis een unieke look. Wist je dat ook tegellaminaat gemakkelijk te installeren is dankzij het kliksysteem? Je legt ze daardoor net zo gemakkelijk als laminaatplanken. Het scheelt je veel werk en tijd wanneer je voor een kliksysteem kiest.

 

Nu alleen nog een kleur kiezen

 

Heb je al besloten wat voor laminaat het wordt? Dan is het nu alleen nog een kwestie van een geschikte kleur kiezen voor je vloer. De laminaatvloeren van KARWEI zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Zo kun je in kleine woningen of een woning die je heel licht wilt laten ogen, het beste gaan voor wit laminaat met houtmotief. Daarbij lijkt het hout wit geschilderd, wat heel fris oogt. Ga je liever voor een meer donkere vloer, weet dan dat er meerdere houttinten verkrijgbaar zijn; van lichtbruin tot donkerbruin en zelfs grijstinten.

 

Helemaal klaar? Klikken maar

 

Wanneer je besloten hebt welk materiaal het best past bij de inrichting van jouw huis, kun je het laminaat gaan bestellen. Tegenwoordig kan dit online, wat je veel tijd en moeite bespaart. Wel nog handig om te weten: hoe dikker het materiaal van het laminaat, hoe langer het mee zal gaan. Het is verstandig om dat in je achterhoofd te houden, wanneer je een nieuwe vloer gaat leggen. Ben je van plan om nog jaren met deze vloer te doen, dan is een dikker materiaal dus zeker een aanrader.

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!