De eilandkeuken: gezelligheid en sfeer voor iedereen

Heb je binnenkort een gezellig etentje waardoor je uren in de keuken moet staan? Wil je in die tijd ook praten met je gasten en niet alleen maar bezig zijn met  koken? Of heb je na een lange dag zin om gezellig met je partner bij de kletsen terwijl er wordt gekookt? Dan kan een kookeiland een uitkomst bieden. Het biedt namelijk  tal van voordelen. Benieuwd of een keukeneiland bij jou thuis past? Lees ons blog!

 

De voordelen van een keukeneiland

 

In de keuken ben je vaak druk bezig. Je bent aan het snijden, staat van alles te bakken of bent aan het spoelen. Daardoor kan het gebeuren dat je helemaal geen contact hebt met de andere mensen in de keuken. Zeker als je met je rug naar de rest toe staat, is het bijna onmogelijk om een gesprek te voeren. Een eilandkeuken biedt dan een oplossing. Door aan een keukeneiland te werken, is er opeens veel meer mogelijkheid om contact te hebben met de rest van je gasten.

 

Voor wie is een keukeneiland?

 

Een keukeneiland is daarom perfect voor een stel met kinderen. Zo kun je namelijk aan het keukeneiland werken terwijl je kinderen erbij zitten en vertellen over hun dag. Maar niet alleen voor gezinnen is een keukeneiland een gezellige toevoeging, maar ook voor stellen. Het geeft je de mogelijkheid om de dag te bespreken tijdens het koken en geeft een stuk meer contact.

Een kookeiland is verder ook nog uit te breiden met een zitgedeelte of een bar. Hierdoor wordt koken en eten samengevoegd en wordt de keuken het kloppende hart van je woning. Eén van mijn favorieten is de Elgin wit glans van Keukendepot, deze sluit naadloos aan bij mijn eigen interieur! De kans is groot dat dit over een tijdje dus mijn eigen keuken is!

 

De keuken vs. de eilandkeuken

 

Zoals hierboven al staat beschreven heeft een eilandkeuken een hoop voordelen om meer gezelligheid in de keuken te brengen. Daarnaast heeft het nog een aantal verschillen ten opzichte van een normale keuken. In een keukeneiland is het namelijk mogelijk om een hoop spullen op te bergen, waardoor er naast werkruimte een hoop opbergruimte wordt gecreëerd. Daarnaast kan een kookeiland een hoop extra sfeer aan een keuken geven. Het oogt vaak een stuk ruimtelijker en geeft de keuken een speciale uitstraling.

 

De sfeer van een keukeneiland

 

Al met al is een keukeneiland dus een enorm sfeerbepalend element van de keuken. Een keukeneiland is gezellig en biedt een hoop meer sociaal contact met je gasten, aangezien je niet de hele tijd met je rug naar iemand toe staat. Het eiland  is te verkrijgen in vrijwel iedere stijl en past zo in een landelijke keuken, of een ruimte met een industriële of moderne sfeer.

Hoe ziet jouw (eiland)keuken eruit? Laat het ons weten in de comments!

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!