De meest prachtige bloem voor binnen

In deze Corona-tijden zien we praktisch iedereen bezig in huis en in de tuin. De bouwmarkten en IKEA’s stromen vol, en ook de tuinwinkels doen het erg goed. Ook zeker in “het nieuwe normaal” blijven we het belangrijk vinden om onze huizen en tuinen er goed uit te laten zien. Om van je tuin echt een heerlijke plek te maken, zal je er ten alle tijden aandacht in moeten steken. Het is per slot van rekening ook erg leuk om af en toe de boel om te gooien. Wat nieuwe tuinstoelen, nieuwe verlichting – en natuurlijk nieuwe planten en bloemen. 

 

Hoe vind je de juiste bloemen en planten?

Goede bloemen uitzoeken kan echter best lastig zijn. Zelf heb ik een dakterras welke in de zomer de hele dag (van 12:00 tot 19:00) in de zon staat. Als je in eenzelfde situatie zit zoals ik, dan weet je dat je vastzit op bepaalde typen planten die met de hitte om kunnen gaan. Heb je echter een tuin waar ook schaduw valt op bepaalde delen van de dag, dan heb je natuurlijk geluk. Er zijn dan namelijk erg veel opties in planten en bloemen om uit te kiezen. Voor iedereen met een dak boven zijn of haar hoofd zijn er echter nog meer mogelijkheden met binnenplanten en -bloemen.

Exotisch én lange bloei

De amaryllis (ook wel Belladonna Lelie genoemd) is zo’n binnenplant die je uitsteken kunt kweken in een pot. Deze bloem kan wel zeven weken in bloei staan, erg lang voor een exotische plant zoals deze! Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een volgroeide amaryllis in huis te halen. Maar heb je wel eens overwogen om bloembollen te kweken? Persoonlijk ervaar ik dat ik daar nog meer plezier uit haal. Om te zien hoe iets opgroeit van een kleine bol, tot een plant, en deze vervolgens prachtig bloeit.

Het mooie van de amaryllis bloem is dat deze bloeit tijdens de wintermaanden; januari en februari om specifiek te zijn. Dus ook in deze wat saaiere grauwe maanden, kun je alsnog de sfeer in huis halen! Zelf heb ik de amaryllis nu in huis staan, omringd door enkele andere groene planten. Dat zet echt een gaaf contrast.

 

Welke (binnen)planten heb jij in huis – en waarom ben je er blij mee of niet? Laat het ons weten in de comments!

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!