Dé parasol voor jouw (dak)terras

Een parasol uitzoeken. Dat is nog niet zo makkelijk. Want wat voor type parasol past het beste bij jouw (dak)terras of tuin? En – vaak vergeten, maar zeker niet onbelangrijk – wat voor parasolvoeten kies je voor jouw parasols?

 

In dit artikel hopen we je een paar goede tips te geven, zodat ook jij straks een goede, mooie en stevige parasol hebt waar je nog jaren van kunt genieten!

 

Zweef of muur?

 

Weet je al wat voor type je neemt? Een oude vertrouwde stok- of zweefparasol? Of kijk je naar een trendy muurparasol? Hoe veel ruimte de parasol in mag nemen is daarbij belangrijk. Met name wanneer je deze voornamelijk gebruikt in de buurt van een muur, kan het erg prettig zijn voor de ruimte om voor een muurparasol te kiezen. Ook deze zie je vandaag de dag steeds vaker met goede opties om te bewegen en de stand aan te passen. Zo kan je dus ook de muurparasol eenvoudig met de zon mee laten draaien!

 

Voor particulieren is het vaak nog wel wat makkelijker om een goede keuze te maken. Een horecaparasol voldoet echter aan andere eisen, en geniet een andere standaard. Met deze parasols wil je zeker niet dat deze te veel ruimte innemen – dat kost je tenslotte ruimte om mensen te kunnen laten eten en drinken.

 

Zo zorg je voor de beste stevigheid

 

Je wil natuurlijk niet dat je nieuwe parasol omwaait. Deze zal maar onverhoopt je tafel omstoten, waar allemaal spulletjes op staan! Of nog erger: tegen iemand op je terras aan waaien, of er op vallen. Dat kan voor grote schade zorgen. Daarom is het belangrijk dat je kiest voor een parasol die altijd stevig blijft staan. Een zware voet is daarmee zeker geen overbodige luxe. Let er altijd op dat de voet dus een zeker gewicht heeft – maar kijk ook hoe goed je de locatie van de parasol kan aanpassen. Een zwarte voet is namelijk één ding, maar ja, vroeg of laat wil je wellicht de tuin of het terras anders inrichten, waardoor de plek waar de parasol staat wordt aangepast.

 

Wel zo fijn als je de parasol dan ook weer enigszins eenvoudig kunt verplaatsen!

 

En nu jij!

 

Laat ons in comments weten welk type parasol jij in je tuin, of op je dakterras, hebt staan! We zijn benieuwd. Heb je toffe foto’s van je terras of tuin? Stuur ze vooral op naar info@waslijn.com. De mooiste inzendingen voegen we samen in een nieuw artikel over terrassen.

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!