De voordelen van een gietvloer en epoxyvloer

Het kiezen van een vloer is best lastig. Een nieuwe vloer kopen doe je eigenlijk ook niet zo heel vaak. Het kan ook een heel gedoe zijn om een vloer uit te kiezen, te plaatsen en alles wat daarbij hoort. Het liefst doe je dat dus in één keer goed. Maar welke vloer kies je dan uit? In dit artikel lees je over de gietvloer en de epoxyvloer. Je leest wat het precies is en wat de voordelen van beide vloeren zijn. Hopelijk maakt dat jouw keuze wat makkelijker!

 

Vloeren uitkiezen

Voordat je een vloer uitkiest, is het altijd handig om te kijken wat je ongeveer wilt. De ene persoon weet van te voren precies hoe alles er uit moet zien en de ander heeft geen idee. Je hoeft niet perse een uitgebreid plaatje in je hoofd te hebben, maar het is wel handig als je al globaal een idee hebt. Wat zijn de eisen van jouw nieuwe vloer? Moet deze glad zijn, of juist niet? Probeer zo veel mogelijk antwoord te geven op dit soort vragen en schrijf het op. Je weet nu ongeveer waar een nieuwe vloer aan moet voldoen.

 

De voordelen van een gietvloer

Een gietvloer is een gladde vloer. Je ziet het vaak bij mensen die een strakke en/of moderne inrichting hebben. Een gietvloer heeft veel voordelen. Zo heeft deze vloer geen naden of voegen wat erg handig is bij het stofzuigen. Ook het dweilen verloopt een stuk makkelijker dan bij een bobbelige vloer. Dit maakt de vloer erg onderhoudsvriendelijk. Een ander groot voordeel is dat de vloer jarenlang mooi blijft. Dit komt doordat de vloer kleurvast en stevig is. Daarnaast is een gietvloer ook nog een zeer veilige optie in vergelijking met bijvoorbeeld een houten vloer. De vloer is namelijk brandwerend. Dit geeft een extra stukje veiligheid, mocht er iets gebeuren in je huis. Daarnaast is de vloer ook geluiddempend. Hierdoor heb je minder last van gestamp.

 

Epoxyvloer, wat is het en wat zin de voordelen?

Een epoxyvloer is een soort gietvloer. Epoxy is de materiaalsoort die wordt gebruikt bij deze gietvloer. Vandaar dat de vloer ook een epoxyvloer wordt genoemd. Ook deze vloer heeft geen voegen en naden en is dus goed schoon te maken. Deze vloer zie je vaak op industrieel gebied terug. Dit omdat de vloer wel tegen een stootje kan. Zo is de vloer slijtvast en vloeistofdicht. Dit maakt deze vloer ideaal voor bedrijven. Zoek je voor een industriële look in huis? Dan is deze vloer absoluut geschikt voor jou!

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!