Een pvc-vloer: helemaal van nu én voordelig

Je herkent het vast wel; je bent thuis of op kantoor aan het verbouwen en je weet gewoon niet wat voor soort vloer je moet kiezen. Er bestaan zo veel verschillende stijlen en soorten, maar welke vloer is nou echt aan te raden? Goedkope pvc vloeren zijn een hele goede keuze! Deze vloer kent veel voordelen en is helemaal hot én happening!

 

Waarom een pvc-vloer?

Je zult je dan ook wel afvragen; waarom dan een pvc-vloer? Deze soort vloer heeft erg veel voordelen. Met de huidige technieken die worden gebruikt om een pvc-vloer te maken, is het bijna niet te onderscheiden van echt hout. Daarnaast gaat een pvc-vloer erg lang mee, wel 10 tot 20 jaar! Dat maakt deze vloer ook erg duurzaam. Je kunt een pvc-vloer ook recyclen als je hem niet vastlijmt aan de grond. Als de vloer los ligt, kun je het meenemen naar eventueel een andere woning; super duurzaam! Naast de duurzame voordelen is er erg veel keuze in de stijlen en soorten, zo is er voor elke ruimte een perfecte keuze.

 

Voor welke ruimte is een pvc-vloer geschikt?

Een pvc-vloer is het meest geschikt in bijvoorbeeld de keuken of in de badkamer. Je zou pvc-vloer in elke ruimte wel kunnen neerleggen, maar de meest voorkomende ruimtes zijn toch de keuken en badkamer. Omdat er in de vloer geen echt hout zit, trekt de vloer niet krom zodra het in aanraking komt met water. Zo wordt het ook niet glad op de vloer en kun je niet uitglijden. De vloer voelt van zichzelf al een beetje warm aan, dit komt omdat het materiaal de temperatuur aanneemt van de ruimte.

 

Soorten vloeren

Je kunt kiezen uit verschillende soorten vloeren. Wil je liever kiezen voor tegels of past een visgraat toch meer in je woning? Ook is er keuze uit wildverband, stroken, los of verlijmd. Naast de soorten zijn er ook veel diverse kleuren te kiezen. De keuze is reuze!

 

Conclusie

Er valt dus te concluderen dat er enorm veel voordelen zijn bij het gebruiken van een pvc-vloer. Het is niet alleen super duurzaam en goedkoop, maar ook nog eens helemaal van deze tijd. Met de technieken die nu gebruikt worden, lijkt de vloer gemaakt van echt hout. Door de ruime keuze uit verschillende soorten vloeren, is er keus voor iedereen. Tijd om te gaan voor een duurzame en goedkope vloer!

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!