Eettafel tips om je interieur compleet te maken!

De eetkamertafel is vaak het middelpunt van een ruimte zoals een keuken of een eetkamer. Ook in woonkamers is vaak een eettafel te vinden die voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. In de basis gebruik je een eettafel natuurlijk om aan te eten, maar voornamelijk met de feestdagen is het erg belangrijk dat de eetkamertafel sfeervol – en groot genoeg is!

 

Er zijn veel verschillende soorten eettafels die het interieur een compleet ander uiterlijk kunnen geven. Ben je op zoek naar een mooie nieuwe eettafel en wil je wat inspiratie op doen? Dan kunnen wij je daar waarschijnlijk wel bij helpen.

 

Afmetingen en vorm

 

De afmetingen van de eettafel die je wilt aanschaffen zijn natuurlijk belangrijk. Meet de ruimte op die je beschikbaar hebt en bepaal hoe groot de tafel maximaal zou moeten zijn. Neem hierin ook het aantal zitplekken mee en natuurlijk de vorm van de tafel. Kies je voor een rechthoekige tafel, dan moet deze ook in de ruimte passen. Tegenwoordig zijn voornamelijk ronde tafels of tafels met een ovaal tafelblad zeer populair. Een tafel met een ronde of ovale vorm heeft vaak een heel toegankelijke uitstraling. Je kunt dan met meerdere mensen aan tafel zitten en elkaar recht aankijken.

 

Materiaal

 

De materiaalkeuze waarvan de tafel gemaakt moet zijn is ook van belang. Het is natuurlijk aan te raden om te kiezen voor een eettafel die ook in het interieur past. Kies je bijvoorbeeld voor een houten tafel of een tafel met een blad van glas en een onderstel van metaal. De kleur van het materiaal is daarbij ook belangrijk. Als je voor een houten tafel kiest heb je bijvoorbeeld honderden verschillende soorten mogelijkheden met betrekking tot houtsoorten. Zorg er altijd voor dat de eettafel in het interieur past en natuurlijk bij jouw wensen aansluit.

 

Stoelen

 

Een eettafel kun je niet gebruiken zonder de juiste stoelen. Bij het uitkiezen van stoelen zijn ook een aantal zaken van belang. De hoogte moet goed zijn zodat je op de juiste manier aan tafel kunt zitten. Is dat niet het geval dan kan de tafel bijvoorbeeld als te laag of juist te hoog worden ervaren. Je kunt natuurlijk kiezen voor eetkamerstoelen die allemaal hetzelfde ontwerp hebben, maar kijk ook eens naar andere mogelijkheden zoals het combineren van verschillende soorten stoelen rond de eettafel.

 

Lily
Lily
Blue haired and blue eyed: Lily is all about wonen & fashion. Lees je een woon- of fashion artikel op Waslijn.com, dan komt het van Lily.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!