Heb je ook verbouwkriebels in het najaar?

Misschien bezocht je onlangs een interieur- of bouwbeurs of heb je regelmatig online een afspraak om foto’s te sprokkelen voor je toekomstige interieur. Het zijn allemaal indicaties dat het kriebelt om binnenkort te gaan verbouwen. 

Plannen maken

Je kunt van de winterperiode handig gebruikmaken om je ideeën te ordenen. Je weet ondertussen wel dat je dat makkelijker kan doen met een moodboard en daarvoor zijn er online heel wat mogelijkheden beschikbaar. Wie liever schaar en lijm gebruikt, kan een fysiek moodboard maken en het op die manier ook stelselmatig opbouwen. Hoe je het ook aanpakt, het streefdoel moet zijn om in het voorjaar een volledig plan klaar te hebben, zodat je in actie kunt schieten met verbouwen.

Wanneer we verbouwen zeggen, hoef je niet meteen te denken dat je het hele huis moet slopen om een mooi resultaat te krijgen. Er zijn heel wat mogelijkheden om zonder ingrijpende veranderingen toch de look & feel van je interieur te veranderen. Heb je een leuk interieur gezien in een woonmagazine, op een beurs of bij vrienden?  Neem na afloop even de tijd om ideeën te noteren. Dat kun je het beste wanneer je een speciaal notitieboekje met je meeneemt waarin je jouw interieurideeën neerpent. Zo krijg je een handig overzicht om je uiteindelijke plannen vorm te geven.

Nieuwe wind door je interieur

Ben je de witte muren beu? Dan kun je jouw interieur een totaal andere wending geven door een behangpapier te kiezen met een uitgesproken karakter. Een accentmuur doet het nog steeds goed. Wil je meerdere muren bekleden met behangpapier, ga dan voor een patroon dat je toch nog de nodige rust geeft en makkelijk combineert met je bestaande of nieuwe meubels. 

Vergeet bij de inrichting de raamdecoratie niet. Kies bijvoorbeeld voor een klassiek glasgordijn dat  qua kleur past bij de verf op de muren of je nieuw behangpapier. Glasgordijnen zijn functioneel omdat ze de inkijk verminderen en nog steeds een lichtrijke ruimte garanderen. Qua kleur geeft grijs of beige een neutrale indruk. Zo kun je al eens zot doen met het behangpapier terwijl je raamdecoratie in neutrale kleuren evenwicht brengt.

Luxueuze decoratie

Wil je iets meer volume rond de ramen aanbrengen, dan kies je beter voor wave gordijnen op maat. Zoals de naam het al zegt, glijden ze in een golvende beweging. Daardoor hebben ze een luxueuze uitstraling die meteen extra glans geeft aan je interieur. Wil je graag de volledige kamer verduisteren, dan kies je voor een stof die honderd procent verduistering toelaat. Is een volledige verduistering niet aan de orde, dan kies je beter voor een lichtdoorlatend overgordijn. Ideaal voor in de woonkamer om licht te filteren terwijl je een stijlvolle raamdecoratie mee de ruimte laat bepalen. Over kleur en smaak valt niet te discussiëren, dus laat je helemaal gaan. De mogelijkheden zijn legio qua stoffen en kleuren dus besteed zeker voldoende aandacht aan het ruimere plaatje bij je keuze.

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!