Hier moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe (hoofd)kussen!

Het aanbod aan hoofdkussens is enorm. Aan de ene kant is dat fijn, want je hebt veel keus. Het maakt het aan de andere kant ook uitdagender om precies het kussen te vinden wat bij jou past. Benieuwd waar je op kan letten bij de aanschaf van een nieuw kussen? Hier 3 aandachtspunten die je op weg helpen!

 

Probeer een nieuw hoofdkussen eerst uit

Dan is het aan te raden om deze eerst uit te proberen. Zo weet je zeker dat dit kussen goed past bij de houding waarin jij slaapt. Het lijkt misschien gek om een kussen te bestellen, proberen en wellicht terug te sturen wanneer toch niet zo goed lijkt te bevallen. Maar waarom zou dat wel voor kleding kunnen, en niet voor een kussen? Je zou kunnen beargumenteren dat dat zelfs belangrijk is!

Aarzel dus niet en probeer gewoon diverse kussens uit. Probeer elk kussen dat je in huis haalt (mocht je er meerdere tegelijk bestellen zodat je kan vergelijken) minstens drie dagen uit, dan krijg je er echt wel een gevoel bij welke bij jou past en welke niet.

 

Welke vulling past het beste bij jouw wensen?

Er zijn veel verschillende kussenvullingen. De meest voorkomende kussenvulling is een vulling van dons en veren. Echter hoeft dit voor jou niet per se de beste optie te zijn! Een kussen gevuld met traagschuim bijvoorbeeld biedt meer ondersteuning dan een kussen gevuld met dons. Voor mensen met nekklachten is daarom een vulling van traagschuim erg aan te raden. In winkels die veel diverse soorten kussen aanbieden, weten ze vaak meer te vertellen over de verschillende soorten vullingen. Ook online kan je veel informatie vinden over de voordelen en nadelen van elk type kussen vulling. Zo weet je al snel waar je terecht kan voor een kussen kopen.

 

Is het kussen makkelijk wasbaar?

Een kussen is een voorwerp wat je erg veel gebruikt. Je slaapt er immers dagelijks op! Vind je het belangrijk dat je je kussen vaak kan wassen? Let dan goed op bij de aanschaf van je kussen van welk materiaal deze is gemaakt. Sommige kussens zijn namelijk niet makkelijk uit te wassen! Een kussen van dons bijvoorbeeld kan je makkelijk zelf wassen, maar een kussen van traagschuim niet. Uiteraard is het altijd mogelijk om er zelf een makkelijk uitwasbare kussensloop omheen te doen, maar als je het belangrijk vindt dat je het gehele kussen uit kan wassen is het aan te raden van tevoren te kijken welk kussen hiervoor het meest geschikt is.

 

We hopen dat je wat hebt aan deze tips om een nieuw hoofdkussen uit te zoeken!

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!