Hoe je van je thuis een oord van rust maakt 

We gaan er geen doekjes omwinden. De drukte in het verkeer, de stress op je werk de vele sociale contacten en moetjes van de dag kunnen ervoor zorgen dat het moeilijk is om een moment van rust te vinden doorheen de dag. Life can get to you. Daarom is het belang van een plekje voor jezelf op het einde van de dag, niet te onderschatten. Met een paar eenvoudige tips en trucs kun je van je huis een rustoord maken, waar je je kunt ontspannen en bekomen van die soms wat chaotische buitenwereld. 

 

Naturel en aards

 

De belangrijkste tip om van je huis een rustoord te maken is om de juiste sfeer te creëren. Kies kalme, aardse kleuren voor je muren en meubels en vermijd felle kleuren. Kies ook voor kalme achtergrondgeluiden, zoals rustige muziek of het geluid van regen. Breng warme, comfortabele stoffen en kussens in de kamer en gebruik aromatische kaarsen om de sfeer aangenaam te maken. 

 

Groen doen 

 

Verwijder alle afleidingen van de omgeving. Schakel de tv, computer en telefoon uit en verzamel al je apparaten in een andere kamer. Deze stap is heel belangrijk als je een echte rustige omgeving wilt maken. Vermijd na een drukke dag te veel prikkels. Een andere manier om van je huis een oord van rust te maken is door je te omringen met natuurlijke elementen. Alles artificieel de deur uit en de natuur naar binnen met wat groen in je kamer met kamerplanten in de living en bloemen op de keukentafel in je moderne keuken, ideaal. Planten geven zuurstof aan de lucht gevoel en geven een gevoel van rust en verademing geven. 

 

Doe je strakke broek uit

 

Zorg ervoor dat je huis een plek is waar je je goed voelt. Thuis draag je comfortabele kleding. Meteen een joggingbroek aandoen als je thuis bent na een lange dag is echt niets om je voor te schamen, comfy kleding is belangrijk om je te kunnen ontspannen. Want wie kan er nu relaxen in een jeansbroek? Doe je strakke broek uit, schiet die sweatpants aan, pantoffels om je voeten en vlei je op je rustgevende meubilair van Carl Hansen of zetel van bijvoorbeeld het toffe merk Vetsak. Slaap voldoende. Een goede nachtrust is prioriteit. Te weinig slaap? Dan ben je gegarandeerd sneller overprikkeld. Ook is het belangrijk om voldoende en gezonde te eten om je energie op peil te houden. Vermijd te veel vetten en suikers en kies voor lichte maaltijden met veel vitaminen. 

 

Schermtijd off

 

Wil je echt even helemaal outzonen? Vermijd dan het nieuws en kranten, en beperk je socialmedia-tijd, of beter gezegd: je schermtijd in het algemeen. Ontstressen gaat niet gepaard met je telefoon in je hand. Neem de tijd om te ontspannen met een goed boek, een lekkere maaltijd of luister naar zachte muziek. Probeer ook om regelmatig te mediteren en aan yoga te doen om je geest en lichaam te ontspannen. 

 

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!