Hoe stel je snel de perfecte woonverzekering samen? 

Wil jij graag een woonverzekering afsluiten, maar weet je niet precies hoe je dat het beste kunt doen? Dan is dit artikel alles wat je nodig hebt. We laten je graag zien waar je rekening mee moet houden wanneer je een woonverzekering wilt afsluiten. Met een goede verzekering kun je jezelf een hoop ellende besparen. Gebeurt er namelijk eens iets in je woning waardoor je huis of je spullen schade oplopen, dan kun je altijd terugvallen op je verzekering om de schade te herstellen. Zo voorkom je dat een klein ongelukje leidt tot grote financiële tegenslagen. Zorg er daarom altijd voor dat je een goede woonverzekering hebt. 

Zorg er altijd voor dat je een goede inboedelverzekering hebt

Als er een onderdeel van de woonverzekering is waar iedereen belang bij heeft, dan is het de inboedelverzekering wel. Met deze polis kun je namelijk al je spullen verzekeren. Regelmatig denken mensen dat hun inboedel niet veel waarde heeft, dus laten ze de inboedelverzekering achterwege. Dat is niet verstandig, want stel dat er een keer brand uitbreekt in je woning, dan moet je in een keer al je meubelen vervangen. Dat kan een behoorlijke kostenpost opleveren. Met een verzekering achter de hand kun je alles, dan wel een groot deel van de kosten vergoed krijgen. Zo voorkom je dat je je in de schulden moet steken om schade af te handelen. Bovendien dekt een inboedelverzekering heel veel ongelukjes. Wist je bijvoorbeeld dat wanneer je slachtoffer bent geworden van cybercriminelen, je deze schade ook op je verzekeraar kunt verhalen? Zorg er dus voor dat je deze polis afsluit, want je zult er hoe dan ook de vruchten van gaan plukken. 

Sluit een opstalverzekering af als je een huis gekocht hebt

Heb je een eigen huis gekocht? Dan is het nog altijd belangrijk om een inboedelverzekering af te sluiten. Echter, je bent er met alleen deze polis nog niet. Je hebt namelijk ook nog een opstalverzekering Univé nodig. Met deze polis kun je de structuur van je woning verzekeren. Daar valt niet alleen de woning zelf onder, maar ook alle elementen die je aan je woning vastgemaakt hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zonnepanelen. Deze kunnen door de bliksem geraakt worden en stuk gaan. Met een verzekering voor je opstal, ben je tegen dergelijke kosten gedekt. Ook wanneer er grote rampen gebeuren zoals bijvoorbeeld een brand in je huis, kun je deze schade claimen bij je verzekeraar. Omdat juist de schade aan je woning hoge kosten met zich meebrengt, is het van groot belang dat je je opstal verzekert. Je kunt met deze verzekering ook je tijdelijke woonruimte betalen wanneer je niet meer in je eigen huis kunt wonen, omdat deze te zeer beschadigd is geraakt. Je ziet het: je woonverzekering is het vangnet dat je nodig hebt wanneer je in nood bent geraakt. 

Perfectioneer je polis met een aantal aanvullende dekkingen 

Een verzekering kan nog meer voordeel opleveren wanneer je hem tot in de puntjes afstemt op je situatie. Kijk daarom altijd even naar de aanvullende dekkingen. Je kunt bijvoorbeeld een pakket voor ruitschade toevoegen, of je mobiele elektronica extra verzekeren. Kijk even op de site van je verzekeraar om te zien wat er allemaal mogelijk is. Je kunt vervolgens je premie berekenen door een aantal vragen in te vullen en ga je akkoord met het getoonde bedrag, dan kun je je polis gelijk afsluiten. Regel je zaakjes daarom vandaag nog.  

 

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!