Inspiratie voor een budgetvriendelijke badkamer

Je hebt het al gemerkt: het leven is ontzettend duur geworden. Moeten er wat renovatiewerken gebeuren in je huis, dan heb je de timing wellicht al vervloekt. Zeker als je de badkamer moet renoveren, moet je rekenen op een stevig prijskaartje. Afhankelijk van de oppervlakte van je badkamer en de materialen die je kiest, kan de gemiddelde prijs sterk oplopen. Hoe luxueuzer je de badkamer wil inrichten, hoe duurder. Heb je slechts een beperkt budget ter beschikking, maar wil je echt niet langer douchen in die badkamer uit de jaren ‘60? Met deze tips kan je je badkamer renoveren zonder er (te) veel geld aan uit te geven!

Doe zoveel mogelijk zelf

Wil je eindelijk verlost zijn van die lelijke badkamer uit de jaren ‘60? Dan doe je er goed aan om deze zelf uit te breken, eventueel met hulp van vrienden of familie. Je kan een stielman vragen, maar dat kost natuurlijk geld. Geld dat je beter gebruikt om een mooiere – en iets duurdere – lavabo te kiezen. Tegeltjes verwijderen is niet zo moeilijk, het lastigste werk is het bad uitbreken. Voordat je hiermee aan de slag gaat, moet je de hoofdkraan van het water dichtdraaien en het overtollige water aftappen. Vergeet ook geen afsluitdop op de leidingen te plaatsen, anders zou het nogal een natte bedoening kunnen worden. Door wat te wrikken en te sleuren aan het bad, zal dit snel loskomen.

Materiaalkeuze

We zeiden het al: afhankelijk van de materiaalkeuze kan je veel geld besparen. Je hoeft niet overal in de badkamer voor natuursteen te kiezen. Ben je echt gek op dit materiaal, dan kan je bijvoorbeeld enkel het badkamertablet – waar de wastafel op staat – in natuursteen kiezen. Wat de vloer betreft, kan je het best kiezen voor keramische tegels. Die zijn al beschikbaar vanaf 10 euro per vierkante meter, waardoor je het erg goedkoop kan houden. Wist je trouwens dat een inloopdouche over het algemeen goedkoper is dan een douchecabine? En ook aan een douchebak geef je minder uit dan aan een douchevloer, omdat er minder montagekosten zijn.

Meubels kiezen

Heb je besloten welke inloopdouche en bijhorende douchewanden je wil laatsten plaatsen? Weet je intussen hoe de lavabo en het kraanwerk eruit moet zien? Prima, dan kan je nu de meubels kiezen. Een ladekast onder de lavabo is een goed idee, bijvoorbeeld om je handdoeken op te bergen. Links of rechtst van de lavabo en spiegel komt een kolomkast te hangen, waarin je je badproducten kwijt kan. Meer meubels heb je eigenlijk niet nodig waardoor je het geld dat overblijft aan decoratie kan besteden.

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!