Je woongenot vergroten hoeft niet moeilijk te zijn!

In het voorjaar wonen wij hier nu zeven jaar. Ik weet nog goed hoe we het aantroffen bij binnenkomst. Een kale woonkamer, gestript van alles wat het huis een thuis maakt. Na een aantal maanden intensief kluswerk maakten wij er weer een warm nest van waar we met ontzettend veel plezier wonen sinds. Toch is het pas recentelijk dat ik het huis echt af kan noemen. Er was namelijk nog een doorn in het oog te vinden. Dat was het grote raam achterin huis met uitkijk op de tuin. Een prachtige tuin waar we naar mijn mening niet genoeg van konden genieten. Daar moest iets aan gedaan worden en dus gingen we op zoek naar een oplossing. Al snel kwamen we erbij uit en wisten we wat we moesten doen. Wij hadden een schuifpui nodig!

Het buiten naar binnen gevoel.
Dat wat je met een schuifpui realiseert is dat welbekende buiten-binnen gevoel. Waar ik voorheen door een raam naar buiten kon kijken, gooi ik nu de deur open en voelt het alsof ik buiten zonder daar daadwerkelijk te zitten.

Bij het uitzoeken van de schuifpui hebben wij op een aantal dingen gelet. Het realiseren van het buiten gevoel is natuurlijk fantastisch, je wil alleen niet dat het ook in de koude winterdagen aanvoelt in huis als buiten. Het is belangrijk dat een pui goed isoleert om tocht te weren. Wij kozen voor een kunststof kozijn, dit materiaal is uiterst bestand tegen de kou, regen en vocht.
Nog een voordeel aan een kunststof kozijn is dat het een makkelijk materiaal is in onderhoud. Het is goed schoon te houden en gaat door zijn gemakkelijkheid gerust jaren mee en dat is natuurlijk iets wat je wil.

Het oog wil ook wat.
Een van de belangrijkste redenen waarom wij voor een schuifpui gingen is omdat wij het zat waren om door een raam te turen, ook al was het een vrij groot raam, een schuifpui biedt zoveel meer en dat was enorm te merken. De hoeveelheid lichtinval die wij kregen door de pui hadden we niet eens voorzien. Ons huis is lichter en oogt opener dan voorheen.

Er zijn ook nog eens een tal aan mogelijkheden om je schuifpui echt te doen passen in je interieur. Wij hebben voor een neutrale uitstraling gekozen maar wist je dat je bijvoorbeeld ook een schuifpui kan krijgen met meerdere raampanelen?
De schuifpui was de beste investering die we konden maken in ons huis. We krijgen er licht en veiligheid voor terug. Bovendien is dat opgesloten gevoel in de eetkamer verdwenen.

RubenWaslijn
RubenWaslijn
Ruben heeft een brede interesse, wat precies datgene is waardoor hij bij Waslijn.com is gaan schrijven. Hoofdzakelijk tikt hij echter artikelen over ondernemerschap en trends.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!