Kunststof gevelbekleding laten plaatsen? Dat doe je hierom

Ga je binnenkort je huis verbouwen? Ben je die saaie en onafgewerkte muren en dakgoot helemaal zat? Of word je gek van het steeds opnieuw moeten schilderen van de gevelbekleding? Dan ben je met dit artikel aan het goede adres. Wij leggen je uit waarom kunststof gevelbekleding de ideale manier is om je huis meer uitstraling te geven én hoe het ervoor zorgt dat je minder onderhoud aan je huis kwijt bent. 

 

Waarom zou je kiezen voor kunststof gevelbekleding?

Als je aan gevelbekleding denkt, denk je misschien wel aan beschimmeld en verouderd hout. Van dat hout dat wel een likje verf kan gebruiken. Dat is nou niet bepaald de uitstraling die je huis ten goede komt. Maar eigenlijk is dat niet nodig. Vroeger was hout simpelweg het materiaal dat veel gebruikt kon worden, maar tegenwoordig is kunststof makkelijk verkrijgbaar en het is ook de oplossing voor alle bestaande problemen met houten gevelbekleding. Kunststof gevelbekleding zorgt voor een mooie afwerking van je huis én is onderhoudsvrij. Dat komt doordat kunststof water afstoot en dat betekent weer minder vochtproblemen in en rondom je huis. Bovendien hoeft kunststof niet geschilderd te worden. Hout gaat op den duur blakeren of zelfs rotten. Dat kan vervelende insecten met zich meebrengen. Daarentegen blijft kunststof door de jaren heen mooi. Met kunststof gevelbekleding blijft je huis gegarandeerd onderhoudsvrij en behoud je de gewilde stijl en uitstraling. Er zijn verschillende soorten gevelbekleding om uit te kiezen. Zo kun je kiezen voor kunststof schroten tegen de muren of voor een mooie windveer die de dakpannen scheidt van de muren van een huis.

 

Waar is een windveer goed voor?

Een windveer is het gedeelte tussen de dakgoot en de voorgevel van een huis. Het zorgt voor een afscheiding van de dakpannen en de zijkant of het schuine dak van je huis. De windveer heeft door het vroegere materiaalgebruik soms een slechte reputatie. Jaren terug werd de windveer enkel en alleen van hout gemaakt. Je kunt je voorstellen wat voor problemen dat met zich mee brengt. Houtrot en schimmelvlekken zijn niet bepaald aantrekkelijk en het kan daardoor lijken alsof je veel onderhoud kwijt bent aan een windveer. Maar niks is minder waar, want tegenwoordig worden windveren gewoon van kunststof gemaakt. Een kunststof windveer ontneemt juist een hoop onderhoud. Net zoals de andere soorten kunststof gevelbekleding is de kunststof windveer opgewassen tegen alle weersomstandigheden. Een kunststof windveer gaat namelijk niet blakeren of schimmelen, wanneer deze veelvuldig in aanraking komt met regen, sneeuw, wind of kou. Je hoeft een kunststof windveer ook niet opnieuw te schilderen. En ook niet onbelangrijk: een windveer is een mooie en nette afscheiding van de dakgoot en de muren van je huis. Zo creëer je het aanzien en de allure dat jouw huis verdient.

 

Robert
Robert
De #1 huismus van Nederland! Schrijft van alles over films en series, het goede leven, geluk en ambitie.

Ontdek

Volgende artikelen

Ontdek

Meer leuke nieuwtjes!